Biff og sopprisotto med rødvin ♫♪💕


Risotto er bare så godt og lettvint !
Mange tror det er vanskelig å få til, men det er det slettes ikke.

Det er mest vanlige å bruke hvitvin i risotto, men jeg hadde kun rødvin på hytta.
Det ble utrolig godt med rødvin også, bare prøv.
Rødvinen bør ha mye friskhet og sødme, samt ikke altfor mye garvestoffer.
Matua Marlborough Pinot Noir,
fra New Zealand er ett godt valg, både i risottoen og i glasset.

Jeg serverte risottoen med mør ytrefilet av storfe og rødvin i glasset.
Gled deg til ett godt, smakfullt måltid ♫♪

Minestronesuppe med risoni 🍅


Minestronesuppe er en suppe som er basert på kraft av buljong.
Ellers lages suppen tradisjonelt av de ingredienser man har på kjøkkenet, ulike typer grønnsaker og svinekjøtt, samt pasta. I tillegg kommer krydder og parmesan.

Minestronesuppen kommer fra Italia. Navnet kommer fra minestra, som betyr suppe.


Her er en vegetarutgave med Risoni
Risoni er pasta, som er formet som store riskorn.
I hjemlandet Italia kalles den for Orzo.

Her får du mye god, sunn og varmende suppe for noen få kroner 🍅

Retro ukemeny fra 60-70' tallet ♥


Jeg er tilhenger av nye spennende retter og ingredienser fra hjem -og utland, men det er viktig å ta vare på den norske tradisjonelle husmannskosten også.

Dette er den første retro-ukemenyen, nummer to, finner du 👉 her.

Den består av retter som mange av oss kjenner igjen fra middagsbordet hos foreldre og besteforeldre -og kanskje du lager noen av dem selv også.

Håper menyen bringer frem noen gode -og kanskje noen mindre gode barndomsminner fra middagsbordet !

Wraps med serrano skinke, jalapeno ost & rød pesto 🎹🎶


Har blitt en del wraps i det siste, det er jo så godt og enkelt !

Min bedre halvdel har øvd på sine tagenter hjemme og i øvingslokalet til sent på kveld, så han glemmer jo å spise -helt til han merker at han holder på å sulte ihjel. Da er det fint at 'konemor' har laget wraps, som ligger klare i kjøleskapet !

Risoni med reker og chorizo 🍅


Risoni er pasta, som er formet som store riskorn.
I hjemlandet Italia kalles den for Orzo.

Den er ypperlig å bruke i supper og salater -eller som her i en rett med 'surf and turf'.
Surf and Turf er en betegnelse på matretter, som blander kjøtt med delikatesser fra havet.

Passata er en saus av solmodne tomater fra Italia som er silt, slik at skinn og kjerner ikke kommer med. Du finner passata i de fleste dagligvarer. Hvis du ikke har tilgang til passata kan du bruke tomatpure og blande den ut i litt vann 🍅

Tortillatoast med pesto, ost og skinke 🌿


Små smakfulle toast av tortilla er perfekt lunch !
Spis de varme eller avkjøl dem og ta dem med i matpakken.
Har du ikke toastjern så kan du bruke vaffeljernet !


Jeg serverte dem med rester av gårsdagen 👉 guacamole og 👉 tomatsalsa, men det er ikke nødvendig med ekstra tilbehør altså ! 

De smaker supergodt !
Lag gjerne pesto selv hvis du ønsker det, oppskrift 👉 her.

Hvis du vil ha en litt sunnere utgave kan du bruke tortilla av fullkorn.
Spis & Nyt ♫♪

Tyrkisk BIFF FAJITAS a'la Edel 🍃


Jeg fikk servert en kjempegod fajitas i ferien ! 🍃
Det var utrolig mørt biffkjøtt og masse Tyrkisk paprika, som smakte nydelig.
Konsistensen var litt klebrig og 'sausen' var ganske så tykk !
Tortillaene var delt opp i små trekanter, så det var skikkelig digg fingermat.

Fajita består av stekt eller grillet kjøtt eller kylling på myke tortilla. 
Retten serveres som oftest med løk og paprika. 
Populære tilbehør er rømme, guacamole og salsa.


Retten inneholder BIBER 🍃 Biber er tyrkisk paprika.
De ser ut som en forvokst grønn chili. De minste er veldig sterke og de største er søte.
Du kan erstatte den med grønn paprika hvis du ikke har tilgang til Biber.

Jeg fikk tak i Biber på Nye Grønt & Godt i Hamar.


Karbonader av høyrygg 🌿 Servert med hasselbackpoteter, ertestuing, stekt løk og grønn peppersaus 🌿


Høyrygg sitter helt foran på ryggen til dyret.
Kjøttet inneholder ca. 20% fett 

- og er ett perfekt utgangspunkt for en saftig karbonade.
Jeg har i tillegg spedd kjøttdeigen av høyrygg med litt fløte !

Resultatet du får er skikkelig saftige og gode karbonader 🌿


Tilbehøret er min utrolig gode og lettvinne grønne peppersaus !
Løp og kjøp Mrs. Cheng's soppsoya 🌿
Jeg har ikke funnet Mrs Cheng's produkter i Norge, men kjøpt den i Sverige.


Herlig gode hasselbackpoteter, en knall grønn ertestuing, masse stekt løk og vi Hedmarkinger må selvfølgelig ha litt tyttebær til !

Steg for steg bilder under oppskriften 👇

Spis & Nyt 🌿

Ferske vårruller med reker / Goi cuôn ♫♪


Goi cuôn er navnet på de vietnamesiske vårrullene som tilberedes uten fritering.
De ferske ingrediensene legges på fuktet rispapir og pakkes i små ruller.

Jeg bruker norske dypvannsreker, det er neppe det de gjør i Vietnam, der går det vel mest i store tigerreker. Men, det finnes ikke bedre reker enn de som lever i Barentshavet og langs Norskekysten !

Dypp vårullene i soyasausen og spis & nyt !! 
De kan også serveres med sweet chili saus hvis det er din favoritt.

Herlig, smaksrik og god kosemat -eller forrett !
De smaker bare helt himmelsk !

Menemen / Tyrkisk eggerøre ♫♪


Jeg var Tyrkia i sommer og der spiste jeg en fantastisk god omelett. 
Ja, det stod omelett på menyen, men det var eggerøre - en utrolig smaksrik og god en !

Reisebrev fra Tyrkia, kan du lese  👉 her !

I 'omeletten' var det tyrkisk paprika, BIBER.
Tyrkisk paprika ser ut som en forvokst grønn chili.
Du kan bytte ut biber med grønn paprika !

De minste er veldig sterke og de største er søte. Du får også kjøpt syltet Biber på glass, de er små og sterke. Bladpersille blir også mye brukt i det smaksrike tyrkiske kjøkkenet.
Jeg fikk tak i Biber og billig bladpersille på Nye Grønt & Godt i Hamar.

Print Friendly and PDF