Gresk yoghurt med honning, nøtter og friske bær ! ✿ღ


Denne småretten kan spises som frokost eller mellom måltid -og den er så god så du kan
også gjerne servere den som dessert ✿

Gresk yoghurt skiller seg fra andre yoghurter ved å ha fyldigere og mer kremet konsistens.
Ved tradisjonell produksjon av melkeprodukter fra Hellas kom melken i størst grad fra sau og geit. Inntil 1940 var nesten all yoghurt på det greske markedet produsert av melk fra sau og geit. Denne yoghurten var meget fyldig i seg selv. Etter hvert som man begynte å benytte kumelk til produksjon av yoghurt i Hellas, ble vandig myse silt bort fra yoghurten gjennom en tøypose. Dette var for å få passende fylde og kremet konsistens som man var vant til.

I industriell sammenheng har andre metoder overtatt siling av mysen gjennom tøypose som f. eks. filtrering eller sentrifugering.
I Hellas betegnes denne yoghurten for silt yoghurt.
Ellers i verden kjenner vi denne yoghurten som gresk yoghurt.
I Hellas spiser hver person omtrent 27 liter yoghurt i året, mens vi i Norge spiser ca 9 liter.




Til 4 porsjoner:
  • 600 g gresk yoghurt
  • 8 ss flytende honning
  • Blåbær
  • Bringebær
  • Valnøttkjerner
Legg yoghurt og honning lagvis i ett glass eller en bolle.
Legg på friske bær og valnøttkjerner.
Pynt med litt sitonmelisse, hvis du har.

Ingredienser !

Den kan også lages uten valnøtter, til de som har nøtteallergi
((¯`´¯)
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF