Denne småretten kan spises som frokost eller mellom måltid -og den er så god så du kan
også gjerne servere den som dessert ✿ღ
Gresk yoghurt skiller seg fra andre yoghurter ved å ha fyldigere og mer kremet konsistens.
Ved tradisjonell produksjon av melkeprodukter fra Hellas kom melken i størst grad fra sau og geit. Inntil 1940 var nesten all yoghurt på det greske markedet produsert av melk fra sau og geit. Denne yoghurten var meget fyldig i seg selv. Etter hvert som man begynte å benytte kumelk til produksjon av yoghurt i Hellas, ble vandig myse silt bort fra yoghurten gjennom en tøypose. Dette var for å få passende fylde og kremet konsistens som man var vant til.
I industriell sammenheng har andre metoder overtatt siling av mysen gjennom tøypose som f. eks. filtrering eller sentrifugering.
I Hellas betegnes denne yoghurten for silt yoghurt.
Ellers i verden kjenner vi denne yoghurten som gresk yoghurt.
I Hellas spiser hver person omtrent 27 liter yoghurt i året, mens vi i Norge spiser ca 9 liter.
Til 4 porsjoner:
Legg på friske bær og valnøttkjerner.
Pynt med litt sitonmelisse, hvis du har.
- 600 g gresk yoghurt
- 8 ss flytende honning
- Blåbær
- Bringebær
- Valnøttkjerner
Legg på friske bær og valnøttkjerner.
Pynt med litt sitonmelisse, hvis du har.
Ingredienser ! |
Den kan også lages uten valnøtter, til de som har nøtteallergi |
((¯`´¯)
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar