Biff Chop Suey er en kjent kinesisk rett, som de flest har spist ett eller annet sted.
Du kan også lage den selv. Det finnes mange forskjellige oppskrifter.
Min er en norsk variant, uten for mange ukjente ingredienser.
Spis & Nyt - Smaker veldig godt !
En enda bedre oppskrift på denne retten finner du 👉 her 🌾
ღ ☼ Du trenger:
(3 porsjoner)
Farge: Dyp rød.
Lukt: Aroma med preg av mørke bær, tørket frukt og røyk.
Smak: Bløt og lett søtladen frukt, innslag av brent tre.
Passer til:
Land/distrikt: Italia, Puglia
Årgang: 2013
Råstoff: Primitivo 100%
Metode: Før pressing ble druene tørket en kortere periode,
deretter tradisjonell temperaturkontrollert gjæring i ståltanker, 6 md. fatlagring og 2 md. flaskemodning før salg.
Innhold: Alkohol 13,50%Sukker: 6,50 g/l Syre: 6,20 g/l
Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres
ღ ☼ Du trenger:
(3 porsjoner)
- 600 g ytrefilet av storfe
- 1 box bambusskudd
- 1 box minimais
- 1 rødløk
- 2 gulrøtter
- 1 purre
- 1 ss smør
- 4 dl kjøttkraft (vann + 1 beger fond "Du Chef" eller kjøttbuljong)
- 2 ss soyasaus, kikkoman
- 1 ts soppsoya (hvis du har)
- 1 ts salt
- ½ ts pepper
- 1 ss maisennamel
- Koriander
ღ ☼ Sånn gjør du:
- Skjær kjøttet i avlange, litt tynne strimler.
- Skjær rødløk, purre og gulrot i skiver.
- Brun kjøttet raskt i varm panne, i flere omganger legg det til side til alt kjøttet er stekt.
- Legg alt kjøttet tilbake i pannen og tilsett løken, kjøttkraft, salt og pepper.
- Kok opp og la det trekke/småputre i ca. 5 minutter.
- Jevn retten med maisennamel rørt ut i litt kaldt vann.
- Tilsett grønnsakene og soyasaus.
- Kok opp og la det trekke ytterligere 10 minutter, til grønnsakene er møre.
- Smak til med mer soyasaus, pepper og salt, men husk at soyasausen er veldig salt, så smak til med soyasaus før du eventuelt tilsetter mer salt.
- Dryss over frisk koriander ved servering.
Serveres med ris ღ ☼
Nyhet på Vinmonopolet September 2014
ღ ☼ God middag !! ღ ☼
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar