Skreiloins med smørdampet sopp & purre og rødvinsaus ✿⊱ |
Nydelig rødvinsaus, som passer godt til retter med oksekjøtt, and og hvit fisk 🌿
Til 6 porsjoner trenger du:
- 3 ss smør
- 1 sjalottløk
- 1 båt hvitløk
- 3 ss hvetemel
- 3 dl kjøttkraft/fond
- 3 dl rødvin
- 1 ts salt
- 0,5 ts timinankrydder
- 0,5 ts pepper
- Finhakk løk og hvitløk, fres det i 1 ss smør til det blir blankt og mykt, uten at det tar farge.
- Dryss på mel og spe med kraften og tilsett rødvin.
- Tilsett timian og pepper.
- Kok sausen i 15 min.
- Sil sausen.
- Smak til med salt og rør tilslutt inn 2 ss smør, da blir sausen blank og fin.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar