En av 'kidsas', store favoritter !!
Passer godt på travle dager, hvis du har ferdig opptint kjøttsaus på lur.
Kjøttfyllet er det samme, som jeg bruker i spaghetti bolognese !
Det lønner seg og lage store porsjoner med kjøttsaus og fryse dem ned i små porsjoner.
Du trenger til 4 store eller 8 små baguetter:
- 4 store halvstekte baguetter, gjerne grove eller 8 små
- 400 g kjøttdeig av storfe
- 1/2-1 løk, hakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1-2 stk gulrot, revet
- 1 boks hakket tomat
- 2 dl kjøttkraft (2 dl vann + 1/2 beger Fond Du Chef)
- 1 ts tørket basilikum
- 0,5 ts tørket oregano
- Salt
- Pepper
- Revet ost
- Frisk basilikum
Sånn gjør du:
- Stek kjøttdeigen i litt olje eller smør, krydre med salt og pepper. Sett den til side.
- Stek hakket løk og hvitløk, til den har blitt gylden.
- Tilsett kjøttdeigen og de øvrige ingrediensene.
- La sausen småkoke lenge, en time eller to, til den har blitt tykk og smakfull !
- Fyll kjøttsausen i halvstekte baguetter, dryss over revet ost og stek de i stekeovn på 220° i 15-20 minutter.
- Dryss gjerne over litt frisk basilikum ved servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar