Kjempegod puré, som passer til det meste, blant annet:
gryteretter med kjøtt, pølser og stekt fisk.
Ingredienser:
(4 porsjoner)
- 1 kg potet
- 100 g sellerirot
- 4 fedd hvitløk
- 100 g godt smør
- 2 dl fløte
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Skrell poteter og del dem i to.
- Rens sellerirot og skjær dem i biter.
- Skrell hvitløk og del feddene i fire deler.
- Kok alt sammen til potetene er møre.
- Hell av vannet -og sett kjelen tilbake på platen, så alt vannet damper bort.
- Legg det grønnsakene over i en foodprosseor og tilsett smør i biter og fløte.
- Kjør det sammen til det blir en fin puré.
- Smak til med salt og pepper.
På bildet er den brukt, som tilbehør til Mexicansk Chiligryte med oksekjøtt.
Oppskrift finner du her !
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar