Entrecôte & Scampi !! «Surf `n` Turf» ♫♪


Surf and Turf er en betegnelse på mat, som blander førsteklasses kjøtt med delikatesser fra havet.
Surf & Turf  er veldig populært i Nord Amerika.

Dette er en veldig god biffrett med scampi, friske grønnsaker, hasselbackpoteter og en nydelig paprikasaus, som passer utmerket til både kjøtt og skalldyr.
Spis & Nyt ♫♪

Du trenger:
  • Entrecôte av storfe, 250 g per person
  • Scampi, 3-4 stk per person
  • Marinade til scampi *
  • Paprikasaus * (paprika, bearnaisesaus og tomatpure)
  • Asparges, 4 stk per person
  • Poteter, 1-2 stk per person
  • Tomater, 1/2 stk per person
  • Paprikakrydder
  • Rapsolje
  • Meierismør
  • Pepper
  • Salt

BIFF:
Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før det skal stekes.
Krydre biffene godt med knust pepper.
Bruk sterk varme og stek biffen i en blanding av smør og olje, 2-3 minutter på hver side.
Krydre biffene med salt.
La kjøttet hvile i ca. 10 minutter før servering.

SCAMPI:
  • 4 ss raps eller solsikkeolje
  • 2 ss sitronsaft
  • 1/2 chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 ts tandoori masala krydder
  • 0.5 ts salt
Sånn gjør du:

  1. Press hvitløken i en hvitløkspresse eller bruk "hvitløk på tube" og finhakk chili.
  2. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden.
  3. Hvis du bruker rå scampi, så rens dem og fjern tarmen.
  4. Tre de på grillspyd og stek dem i marinaden til de skifter farge til rosa, pass på at de
  5. er gjennomstekt men ikke overstekt.
  6. Bruker du ferdig kokte, så trenger de kortere steketid, de skal være varme men ikke seige.
  7. Vent med og steke dem til rett før servering.
ASPARGES:
Skjær av eller brekk av den nederste delen på aspargesene eller bruk aspargestopper.
Kok dem i kokende lettsaltet vann i 2-4 minutter, avhengig av tykkelsen.

TOMAT:
Del tomatene i to, krydre med salt og pepper.
Stek dem i godt smør på middels varme på begge sider.

PAPRIKASAUS finner du oppskrift på her.

HASSELBACKPOTETER  finner du oppskrift på her.
Steker scampi i marinade


Romantisk  middag for to  ♥
Valentines roser fra kjæresten 
Vespa Barbera 2013

  • Farge: Middels dyp blårød.
  • Lukt: Fruktig aroma av røde bær, hint av urter og mandel.
  • Smak: Ung og saftig stil, preg av røde bær og urter, frisk ettersmak.
  • Passer til: Lyst kjøtt   Lam og sau   Svinekjøtt  
  • Land/distrikt: Italia, Piemonte, Øvrige
  • Årgang: 2013
  • Råstoff: Barbera 100%
  • Metode: Håndplukkede druer, 6-7 dagers temperaturkontrollert gjæring med hyppige tankmodning før tapping.
  • Innhold: Alkohol 13,00%Sukker: 1,80 g/l Syre: 6,10 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar, ikke egnet for lagring

  • Denominazione di origine controllata er en italiensk kvalitetsbetegnelse
    for vin og matvareprodukter.


    Vespa-kusinene
    Hvem kjenner ikke Vespa-vinen med de fire småjentene på femtitalls-scooteren?
    Fire kusiner med livet foran seg, foreviget på en vinetikett.
    Langt færre kjenner til hva som har skjedd med de fire jentene. Det har tross alt gått rundt femti år siden bildet ble tatt. Maria Borio, vingårdseieren, forklarer det hele: ” Hvis du ser på etiketten, fra venstre mot høyre, er den første med den rosa kjolen meg, Maria; - så Fiorella, med den blå kjolen – hun arbeider i en klesforretning; - Giuilana, med den gule kjolen og hårbøylen – hun arbeider på kontor; - Rita, den yngste, også med blå kjole – hun arbeider på et trygdekontor.”

    Din mat er din medisin !


    - Hippokrates

    
    Forbereder dagens middag !
    Spis & Nyt ♫♪

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF