Koteletter minner meg om barndommens søndagsmiddag, servert med kokte poteter og surkål.
Gi den litt kjedelig koteletten ett lite løft,
med sesamfrø og gode grønnsaker.
Sunn og god middag, som passer like godt på onsdag, som på søndag 🌿
Klar til servering, med fløtegratinerte poteter |
Koteletter:
- 4-8 stk kotelett av svin
- Sesamfrø
- Olje
- Stekesmør
- Salt
- Pepper
- Skjær gjerne bort ben og fett på koteletten, blir litt sunnere og får plass til flere i stekepannen.
- Krydre med salt og pepper.
- Ha sesamfrø på en tallerken.
- Pensle kotelettene med litt olje og trykk dem ned i sesamfrø.
- Stek kotelettene ca. 2 minutter på hver side og etterstek i 3-4 minutter til de er gjennomstekte.
- 1 rød paprika
- 1 gul paprika
- 1 rødløk
- 2 gulrøtter
- 1 squash
- 100 g sopp
- 1-2 dl cider
- Olje
- Salt
- Pepper
- Del grønnsakene i ganske store biter.
- Ha grønnsakene i en ildfast form, krydre med salt og pepper.
- Drypp over litt olje og bland alt godt sammen.
- Hell over cider. Jeg brukte pærecider, men eplecider, hvitvin eller 1 dl vann blandet med 1 ts eddik kan også brukes.
- Stekes ved 200 °C i 20 minutter.
Grønnsaker med pærecider |
Klare til steking |
Fløtegratinerte poteter, laget uten ost i dag ! |
Svinekoteletter med sesamfrø & ciderbakte grønnsaker ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar