Koteletter laget med følelse og kjærlighet ♥
Dagens middag kan stå i stekeovn i alt fra 1 til 7 timer, det avgjør du selv.
Jo lengre steketid, desto mørere kjøtt.
Ganske sunn og veldig god rett, full av spennende smaker.
Ganske sunn og veldig god rett, full av spennende smaker.
Jeg stekte kotelettene på 150°C i 3 timer og etterstekte den på 200°C varmluft i 20 minutter.
Dryss over frisk hakket basilikum og persille ved servering.
Dryss over frisk hakket basilikum og persille ved servering.
Serveres med ovnsbakte poteter, som kan stekes sammen med kotelettene i de siste 20 minuttene.
Dagens vin: Giribaldi Kompis Barbera d`Alba Superiore 2012
Spis & Nyt ♫
Du trenger til 6 porsjoner:
- 8 stk nakkekoteletter
- 2 stk løk
- 2 stk paprika
- 1 stk squash
- 800 g hermetisk tomater
- 1 dl vann
- 2 ts revet hvitløk
- 1 buljongterning eller kjøttfond
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 ts provencekrydder
- Basilikum
- Persille
1) Skjær bort beinet og del kotelettene i to.
Brun kotelettene raskt i olje, i en varm panne i flere omganger.
Kotelettene skal ikke gjennomstekes.
2) Skrell og del løk i skiver, paprika i strimler og squash i skiver.
Legg grønnsaker og brunet kjøtt i en ildfast panne.
3) Bland sammen hermetiske tomater, vann, finhakket hvitløk, kjøttfond/buljongterning, salt, pepper og provencekrydder i en kjele. Varm det opp til kjøttfonden er oppløst.
2) Skrell og del løk i skiver, paprika i strimler og squash i skiver.
Legg grønnsaker og brunet kjøtt i en ildfast panne.
3) Bland sammen hermetiske tomater, vann, finhakket hvitløk, kjøttfond/buljongterning, salt, pepper og provencekrydder i en kjele. Varm det opp til kjøttfonden er oppløst.
Hell tomatblandingen over kjøtt og grønnsaker i formen.
Bland alt godt sammen.
Bland alt godt sammen.
Legg på lokk eller dekk med aluminiumsfolie.
Kotelettene stekes i stekeovn:
Ovnstemperaturen er avhengig av hvor lenge retten skal stå i stekeovnen.
100 °C - 6-7 timer
125 °C - 4-5 timer
150 °C - 3 timer
175 °C - 1-2 timer
200 °C - ca 1 time
Kotelettene stekes i stekeovn:
Ovnstemperaturen er avhengig av hvor lenge retten skal stå i stekeovnen.
100 °C - 6-7 timer
125 °C - 4-5 timer
150 °C - 3 timer
175 °C - 1-2 timer
200 °C - ca 1 time
Fjern lokket (aluminiumsfolien) de siste 20-30 minuttene og øk temperaturen til 225 °C
(bruk 200 °C, hvis du bruker varmluft, som kan være en fordel hvis du steker potene samtidig)
Ovnsbakte poteter
- Vask potetene godt og del i båter.
- Legg dem i en liten langpanne og hell på olje.
- Dryss over salt og pepper. Kan også tilsette litt friske urter.
- Bland godt sammen.
- Stek potetene på 225 °C i 20 minutter
Grønnsaker ! Brukte hvitløk på 'tube', utrolig lettvint !! |
Klar til steking ! |
Ingredienser til nakkekoteletter med middelhavsgrønnsaker |
Kos dere ♫ |
Spis & Nyt - Skikkelig god søndagsmiddag ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar