Jeg er begeistret for desserter, som kan gjøres istand på forhånd - gjerne dagen før de skal serveres.
Sprø bunn, syrlig og søt panna cotta, som toppes med friske bringebær i en nydelig sitrongele !
Dette er en søt, men likevel frisk dessert, som smaker helt 'smaskens' ♥
Til 6 porsjoner:
Kakebunn
Bunn:
Bland sammen ingrediensene til bunnen og legg ett lag nederst i porsjonsformer eller glass,
ikke trykk den altfor godt sammen.
Kakebunn
- 100 g knuste digestivekjeks
- 1/2 dl brunt sukker
- 1 ss vaniljesukker
- 1/2 dl hakkede valnøtter (eller mandler)
- 75 g smeltet smør
- 3 plater gelatin
- 3 dl kremfløte
- 1/2 dl tropisk nektar
- 1 dl sukker
- 1 dl kesam
- 200 g bringebær
- 2 dl vann
- 1/2 sitron, saften
- 1/4 dl sukker
- 2 plater gelatin
Romantisk dessert ♥ Til din valentine ♥ |
Bunn:
Bland sammen ingrediensene til bunnen og legg ett lag nederst i porsjonsformer eller glass,
ikke trykk den altfor godt sammen.
Kok opp kremfløte, nektar og sukker i en kjele.
Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem ut i fløten.
La det avkjøles før du tilsetter kesam.
Fordel blandingen i porsjonsformene og sett dem tilbake i kjøleskapet.
Kok opp vann, sukker og sitronsaft.
Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem ut i sukkerlaken.
La laken avkjøles.
Legg bringebær i porsjonsformene og hell over den avkjølte sukkerlaken/geleen.
Legg bringebær i porsjonsformene og hell over den avkjølte sukkerlaken/geleen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar