Det er slutt på den tiden da hvalkjøtt smakte tran, og måtte vannes ut i eddikvann for i det hele tatt å være spiselig. I moderne hvalfangst er båtene utstyrt med så gode kjøleanlegg og kjøttet blir fraktet så raskt til lands for vacumering og innfrysing, at det hvalkjøtt som fåes frosset i butikken må regnes som ypperste kvalitet.
Til den litt syrlige retten Biff Stroganoff passer hvalkjøtt utmerket !
Mørere kjøtt en hvalkjøtt finnes ikke ♥ Mørt - Saftig - Smakfullt ♥
Prøv denne oppskriften, du vil ikke angre !
I glasset 🍷 Conde Valdemar Reserva 2007, Rioja
HVALGRYTE
- 800 g hvalkjøtt
- Rapsolje
- Smør
- 1 løk
- 2 dl hvitvin
- 5 ss tomatpuré
- 3 ss hvetemel
- 3 dl Crème fraîche
- 1 ts paprikapulver
- 1 ss worchestershiresaus
- Salt
- Pepper
- Skjær kjøttet i strimler.
- Stek kjøttet raskt i en blanding av olje og smør i varm panne i flere omganger.
- Ha det over i en gryte.
- Surr løken til den blir gyllen og tilsett tomatpuré, som du freser litt sammen med løken.
- Tilsett hvitvin og la det surre litt.
- Legg det over i gryten med hvalkjøttet, dryss over hvetemel og bland alt godt sammen.
- Tilsett deretter crème fraîche og paprikakrydder.
- La det småkoke i ca. 10 minutter.
- Smak til sausen med salt, pepper og worchestershiresaus.
- Ris
- Brokkoli
- Minigulrøtter
- Kok gulrøtter med litt vann, ikke la vannet dekke gulrøttene helt, tilsatt salt, en klype
- sukker og en klatt smør
- Dette bevarer og framhever smaken og sødmen i gulrøttene.
- Ikke la gulrøttene bli overkokt, det skal være litt motstand når du stikker dem med en gaffel.
- Del brokkoli i ca. 8 deler, bruk gjerne stilken.
- Kok opp vann med litt salt og legg oppi brokkolien.
- Har du litt fruktsalt (Nyco) oppi kokevannet, beholdes grønnfargen ekstra godt.
- Gi brokkolien et oppkok.
- Trekk kjelen av platen og la brokkolien trekke i ca. 3 minutter før du heller av vannet.
Koke ris:
Les på pakningsvedlegget, da det er mange forskjellige typer.Blandingsforholdet er en del ris og to deler vann.
Til 4 porsjoner: 2 dl ris + 4 dl vann.
- Skyll risen i vann, minst tre ganger. Da blir risen luftigere.
- Hell vann i en tykkbunnet kjele og ha i risen.
- Kok opp over sterk varme uten lokk.
- Rør rundt og skru ned varmen.
- Sett på lokk og la risen småkoke ca. 15-20 minutter, til vannet er absorbert.
- Ta risen av platen og la den trekke med lokk i 10 minutter.
Conde Valdemar Reserva 2007, Rioja
Ingredienser |
Middagen er servert ♫ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar