Her blir biffsmørbrødet servert på ciabatta, smurt med grov sennep, hyttestekte pommes frites,
bearnaisesaus + litt salat ♫
I glasset : Conte Ricci Nobiltà Ripasso 2012
bearnaisesaus + litt salat ♫
I glasset : Conte Ricci Nobiltà Ripasso 2012
- 4 x 200 g godt biffkjøtt, som ytrefilet, indrefilet eller entrecôte
- Smør
- Pepper
- Salt
- Rapsolje
- 4 x ciabatta ellet annet godt brød
- Grov sennep
- Salat, gjerne flere typer
- 1 stk rødløk i skiver
- 2 stk tomater i skiver
- Pommes frites på hyttevis *
- Bearnaisesaus *
Biff:
Krydre biffene rundt det hele med ett godt lag grovt kvernet pepper.
Stekes i en blanding av solsikkeolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt. Hell gjerne over litt av smørblandingen på biffen under steketiden.
Krydre med litt salt og la biffen hvile i ca. 10 minutter før du skjærer den i skiver.
POMMES FRITES på hyttevis:
- 400 g poteter
- Salt
- Pepper
- Grillkrydder
- Rapsolje
Sånn gjør du:
- Skjær potet i 1 centimeter tykke strimler, jeg brukte nypoteter så jeg beholdt skallet på.
- Legg dem i kaldt vann i 30 minutter.
- Hell av vannet og tørk dem godt på ett rent kjøkkenhåndkle.
- Fordel strimlene jevnt utover på et bakepapir, krydre med salt, pepper, grillkrydder og hell over godt med olje.
- Stek i ovnen på 200 grader i ca. 40 minutter.
Jeg gjorde det enkelt og brukte ferdig bearnaisesaus fra Jacobs i dag, som jeg varmet forsiktig
opp i en kjele. Smaker helt greit den altså !
Sausen fikk terningkast 6 - på Din side faktisk !
opp i en kjele. Smaker helt greit den altså !
Sausen fikk terningkast 6 - på Din side faktisk !
Ciabatta, jeg brukte halvstekte, som jeg stekte ferdig i ovnen før jeg stekte potetene.
12 minutter på 200 grader.
12 minutter på 200 grader.
Legg på biff, skåret i strimler.
Server med hyttestekte pommes frites og bearnaisesaus.
Spis & Nyt ♫
Legger poteter i kaldt vann, for å få bort stivelsen så de blir sprøere ♫ |
Pommes frites på hyttevis ♫ Skal helle over olje og steke dem i stekeovn, innstilling 6 på gassovn ! |
Hyttestekte pommes frites ♫ |
Steker biff ♫ |
Spis & Nyt ♫ |
Ingredienser ♫ |
Raubakk - Heggsetra - Sør Fron - Gudbrandsdalen / Juni 2016 |
I dag er den første dagen i resten av ditt liv ♥ Grip mulighetene og lag en fin dag ! |
Conte Ricci Nobiltà Ripasso 2012
Mørk frukt, integrerte tanniner og lett bitter ettersmak.Kr. 150,-
Passer til storfe, svin og viltkjøtt
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar