Her er oppskrift på tre forskjellige typer, med kylling, fårefilet og biff -og forskjellige grønnsaker og krydder. Som tilbehør serverte jeg fløtegratinerte poteter og bearnaisesaus.
Hvis du bruker grillpinner av tre så legg dem i vann en times tid før du bruker dem.
Kyllingspyd med ananas og paprika:
- 400 g kyllingfilet
- Kyllingkrydder
- Raps -eller solsikkeolje (= smaksnøytral olje, som tåler høy varme)
- 4 ringer ananas
- 1 paprika
Sånn gjør du:
Grillspyd med fårefilet, squash og pære:
- Skjær kyllingfilet i biter.
- Skjær vekk skall og kjerne på ananas (hvis du bruker frisk ananas) og del i like store biter som kjøttet, gjør det samme med paprika.
- Træ vekselsvis kylling, paprika og ananas på spydene, krydre med kyllingkrydder.
- Legg dem på ett grillbrett og pensle med litt olje.
- Grill på sterk varme, snu litt på grillspydene under steketiden.
- 400 g marinert fårefilet
- 1-2 pærer
- 1/2 squash
- 1 ts provencekrydder
- Salt
- Pepper
- Smaksnøytral olje
- Skjær lammekjøttet, pærer og squash i like store terninger.
- Træ kjøtt, pærer og squash vekselvis på grillspydene. Legg dem på ett grillbrett.
- Krydre med provencekrydder.
- Grill spydene på sterk varme i ca. 10 minutter.
- Snu ofte.
Biffspyd med sopp, paprika og rødløk:
- 400 g biff
- 1 paprika
- 1/2 rødløk
- 100 g sopp
- Pepper
- Biff krydder
- Raps - eller solsikkeolje
Sånn gjør du:
- Skjær kjøtt og grønnsaker i biter,
- Træ lagvis på grillspyd. Legg dem på ett grillbrett.
- Krydre med pepper og biffkrydder.
- Pensle biffspydene godt med litt raps eller solsikkeolje.
- Grill spydene på sterk varme, i ca. 5 minutter på hver side.
Marinert fårefilet, squash og pære ♫♫ Skikkelig digg !! |
Ytrefilet av storfe, sopp, paprika og rødløk ♫♫ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar