05 april 2017

Stekte nudler med biff ♫♫


Stekte nudler er en populær rett, 
men nudlene må kokes før de stekes.
Nudlene blir stekt sammen med grønnsaker, proteiner og asiatiske sauser.

Her har jeg stekt biffen hel, skjært den i skiver og lagt den på toppen av retten før servering.
Jeg synes det er best når biffen er medium stekt og det blir den sjelden når man steker den i strimler.

En rett helt etter min smak og fantasi !!

Herlig 'slurpete' nudler, sprø grønnsaker, gode asiatiske smaker, medium stekt biff og ett lass med frisk koriander ♫♫💓


Du trenger til 3 porsjoner:

  • 3 stk biffer av ytrefilet av storfe a 150 g
  • Meierismør
  • Raps -eller solsikkeolje
  • Pepper
  • Salt
  • 100 g risnudler
  • 1 ts sesamolje
  • 4 sjampinjonger
  • 1/2 squash
  • 1 stang stangselleri
  • 1 rød chili
  • 1 stk rød paprika
  • 2 ss fishsauce
  • 4 ss soyasaus
  • Koriander

Sånn gjør du:
  1. Tilbered nudler etter anvisning på pakken. Sil av vannet og skyll dem i kaldt vann før du rører inn sesamolje.
  2. Stek biffene etter anvisning lengre ned på siden.
  3. Skjær sopp, paprika og squash i biter. Stangselleri og chili skjæres i tynne ringer, spar litt chili til topping.
  4. Stek soppen til den nesten er ferdig stekt, før du tilsetter paprika, squash, stangselleri og chili. La de steke noen minutter, de skal fremdeles være sprø.
  5. Bland inn nudlene.
  6. Rør inn fishsauce og soyasaus.
  7. La alt bli gjennomvarmt, det tar bare noen minutter.
  8. Skjær biffen i skiver.
  9. Legg nudlene over på tallerkener, legg på biff  og dryss over masse frisk koriander.
  10. Topp det hele med litt chili.
  11. Spis & Nyt !

Steke biff:
  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-60 minutter før det skal stekes.
  2. Krydre biffene rundt det hele med ett godt lag grovt kvernet pepper.
  3. Stekes i en blanding av solsikkeolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt. Hell gjerne over litt av smørblandingen på biffen under steketiden.
  4. Krydre med litt salt og la biffene hvile, mens du steker grønnsakene og gjør ferdig resten av retten. 
Biffen hviler, nudlene er kokt og grønnsakene står for tur... ♫
Woken er klar ♫
Klar til servering ♫
Spis & Nyt ♫

Ingredienser ♫

2 kommentarer:

  1. Billede søger awesome i dette indlæg. opskrift ser så lækker. Håber gonna være rig på smag så godt!

    Regards
    Abid Bhatti
    indisk takeaway

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for gode ord !! Smakte utrolig godt !! Jeg er veldig glad i asiatisk mat, selv om jeg er fra Norge og oppfostret på kjøttkaker og brun saus :)

      Slett

Print Friendly and PDF