Surf and Turf er en gammel klassiker, som antagelig har sine røtter i den amerikanske østkysten.
Surf and Turf er en betegnelse på mat, som blander førsteklasses kjøtt med delikatesser fra havet.
Her har jeg laget en asiatisk utgave med ytrefilet og scampi ♪♫¸♥¸♫♪
Kjempereker, tigerreker, kongereker - kjært barn har mange navn, blir også blir kalt scampi !
Scampi er egentlig ett fellesord, som brukes i Norge om sjøkreps, kjempereker og hummerhaler.
Du trenger til 2 porsjoner:
- 200 g ytrefilet av storfe
- 200 g scampi
- Meierismør
- Raps -eller solsikkeolje
- Pepper
- Salt
- 80 g risnudler
- 1/2 squash
- 1 gulrot
- 1 rød chili
- 1 stk paprika -eller 2 små, gjerne forskjellige farger
- 2 ss fishsauce
- 1 ts sesamolje
- 4 ss soyasaus
- Koriander
Sånn gjør du:
- Kok nudler etter anvisning på pakken. Sil av vannet og skyll dem godt i kaldt vann, så de ikke fester seg sammen.
- Stek biffen etter anvisning lengre ned på siden.
- Skjær squash i biter og paprika og gulrot i tynne strimler. Chili skjæres i tynne ringer, spar litt chili til topping.
- Stek grønnsakene raskt i en varm panne og tilsett kokte scampi når grønnsakene nesten er ferdige. Bruker du rå scampi skal de stekes til de skifter farge til rosa.
- Bland inn nudlene.
- Rør inn sesamolje, fishsauce og soyasaus og la alt bli gjennomvarmt, det tar bare noen minutter.
- Server retten med biff, skåret i skiver og dryss over masse koriander og litt chili.
- Spis & Nyt !
Jeg steker biffen for seg selv, skjærer den i skiver og legger den på toppen av retten før servering.
Jeg synes det er best når biffen er medium stekt og det blir den sjelden når man steker den i strimler.
Ingredienser ♫♫ |
- Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-60 minutter før det skal stekes.
- Krydre biffen rundt det hele med ett godt lag grovt kvernet pepper.
- Stekes i en blanding av solsikkeolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt. Hell gjerne over litt av smørblandingen på biffen under steketiden.
- Krydre med litt salt og la kjøttet hvile, mens du steker grønnsakene og gjør ferdig resten av retten.
Biffen er stekt og nudlene er klare ♫♫♥ |
Grønnsaker, nudler og scampi ♫♫♥ |
Klar til servering ♫♫♥ |
Spis & Nyt ♫♫♥ |
Snadder ♫♫♥ For dem som liker det asiatiske kjøkken !!! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar