Nærmeste "by" når jeg er på hytta i Gudbrandsdalen er Ringebu
-og ingen tar turen til Ringebu uten ett besøk på Annis Pølsemakeri.
I dag ble det, som alltid verdens beste lammepølser og i kjøttdisken ble valget rødvinsmarinert entrecôte.
Tenk at det finnes en så fantastisk gourmetbutikk her oppe !!!
God mør biff og søtpotet er en perfekt match
-når du i tillegg får litt salt bacon.... mmmm ♥
Dagen vin: Castelforte Valpolicella Ripasso 2014
Til 2 porsjoner trenger du:
Entrecôte:
(Til 4 porsjoner)
Skjær av begge endene på aspargesbønnene.
God mør biff og søtpotet er en perfekt match
-når du i tillegg får litt salt bacon.... mmmm ♥
Dagen vin: Castelforte Valpolicella Ripasso 2014
Til 2 porsjoner trenger du:
- 2 x 250 g rødvinsmarinert entrecôte
- Stekesmør/olje
- Biffkrydder
- 1 stor søtpotet
- 1 pakke bacon
- 1 løk
- 200 g sopp
- 2 dl fløte
- 1 dl vann
- Soyasaus
- Salt
- Pepper
- Haricot verst/aspargesbønner
- Frisk timian (til pynt)
Entrecôte:
- Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-45 minutter før det skal stekes.
- Stekes i en blanding av rapsolje og meierismør på sterk varme, i 3 minutter på hver side. Etterstekes på litt svakere varme noen minutter. Entrecôte trenger litt lengre steketid enn annen type biff, mye fordi entrecôte er skjært i litt tykkere skiver.
- La den hvile i 5-10 minutter.
- Skrell søtpoteten og skjær dem i båter.
- Rull bacon rundt søtpotetbåtene.
- Legg dem på bakepapir i en ildfast form eller stekebrett.
- Bakes på 200 grader i ca. 30 minutter / Innstilling 5 på gassovn.
(Til 4 porsjoner)
- Skjær løk i skiver og sopp i litt store biter, stekes i godt smør i 5-10 minutter.
- Tilsett fløte og vann i stekepannen.
- La det småkoke i ca. 5 minutter, til sausen tykner.
- Smak til med salt, pepper og soyasaus.
- Tilsett litt sukkerkulør, hvis du vil ha den litt mørkere.
Skjær av begge endene på aspargesbønnene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar