Kombidampet kremet blåskjellsuppe !


Dampe blåskjell med kombidamp er lettvint og veldig godt !

En kombinasjon av 75% varmluft og 25% damp er en perfekt måte å tilberede sjømat på.
Denne smaksrike blåskjellsuppen er klar til servering på under 30 minutter.


Herlige akkurat passe dampet blåskjell med nydelig kremet suppe !

Oppskriften er beregnet til forrett til 4 personer, eller hovedrett til 2 personer.
Spis & Nyt


Du trenger:
  • 1 kg blåskjell 
  • 1-2 sjalottløk 
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 2 dl hvitvin 
  • 1 dl kremfløte 
  • 20 g smør
  • Salt 
  • Pepper
  • Bladpersille
  • Frisk dill

Sånn gjør du:
  1. Vask og rens blåskjell, kast skadet blåskjell og de som ikke lukker seg
  2. Legg blåskjellene i en ovnspanne eller stor ildfast form. 
  3. Hakk løk, hvitløk og chili og dryss det over blåskjellene. 
  4. Hell over kremfløte og hvitvin. Rist forsiktig på formen, så alt blander seg sammen.
  5. Sett ovnen på varmluft+damp, 200º og hell vann i vannskuffen. Vent til ovnen er oppvarmet til 200 grader før du setter inn blåskjellene. 
  6. Stek/damp blåskjellene i 8 minutter -eller til de har åpnet seg. 
  7. Ta ovnspannen/ildfast form ut av ovnen og kast skjellene som ikke har åpnet seg under dampingen. Ta ut blåskjellene ved hjelp av en hullsleiv, så kraften blir igjen i formen og legg dem til side. Dekk dem gjerne til med folie, så de holder seg varme.
  8. Hell kraften i en kjele. Kok opp og smelt smøret i kraften. 
  9. Tilsett hakket bladpersille, bruk kun bladene. 
  10. Smak til med salt og pepper. 
  11. Plasser skjellene i dype tallerkener, hell over litt av den gode suppen og dryss over litt frisk dill.
  12. Server blåskjellsuppen med godt brød.

Grand Fief de la Cormeraie Muscadet Sèvre et Maine sur Lie 
Ung, frisk og fint balansert, preg av eple, sitrus og urter, hint av mineraler.

Lette og tørre hvitviner passer godt til blåskjell !!
Jeg bruker ofte denne, en fransk en, med god aroma og mye friskhet, passer perfekt !


Ingredienser ♫♪
Blåskjell, sjalottløk, hvitløk og chili ♫♪
Tilsatt hvitvin og fløte ♫♪
Blåskjellene dampes på 200 grader, kombidamp i 8 minutter ♫♪
Ferdig dampet ♫♪
Blåskjell og kraft ♫♪
Dekket til blåskjellene, så de holder seg varme -og koker suppe, det tar ca. 5 minutter ♫♪
Klar til servering ♫♪

Kombidamp

Jeg bruker SteamCrips ovnen : AEG BSE574021M
En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp og 75% varmluft.
Du får alt det som en vanlig ovn har, i tillegg alle fordeler med damp.
Kombinasjonen av varmluft og damp gir en rikere og mer naturlig smak på maten.
Samtidig beholder man de naturlige vitaminene og mineralene i råvarene.
Tradisjonell ovnsvarme forbedres med damp. Så du får ikke bare en sprø og gylden utside, men takket være dampens bevarende egenskaper, blir maten saftig og god på innsiden.

😋

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF