}); Edels Mat & Vin: Australsk kylling / Panert kylling fylt med hjemmelaget urtesmør ! Google+

tirsdag 27. desember 2022

Australsk kylling / Panert kylling fylt med hjemmelaget urtesmør !


'Vi har ingen historie eller faste holdepunkter. 
Det er det som gjør australsk mat så spennende🌿

Australierne våger å tenke og gjøre annerledes, prøve nye smaker og kombinasjoner. 
Mat i Australia har blitt påvirket av bakgrunnen til immigrantene, som har kommet til landet.

Masse god smak i en liten porsjon 
Panert kylling fylt med hjemmelaget kryddersmør med urter & chili.
Jeg bruker koriander, men du kan bruke basilikum hvis du ønsker det.

Panko 
Panko er laget av brød, som er stekt på en spesiell måte, så det ikke blir skorpe på brødet.
Panko har en mye luftigere tekstur og mye større smuler en griljermel.
Du bruker aldri griljermel igjen altså, når du har fått tak i en pose med panko.

Jeg steker kyllingen i AirFryer, som gir ett sprøtt og saftig resultat,
men de kan også brunes i en stekepanne og etterstekes i stekeovn.

Fylt panert kylling servert med ovnsbakte mandelpoteter, gulrøtter, sukkererter og smeltet godt smør tilsatt chili, koriander, sitronsaft og soyasaus 🌿


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 stk kyllingfilet
  • 100 g godt smør
  • En neve finhakket frisk koriander - eller basilikum
  • 1 stk chili, finhakket
  • 2 stk egg
  • Panko
  • Salt
  • Pepper
  • Stekesmør
Tilbehør:
  • Ovnsbakte mandelpoteter
  • Snacks'gulrøtter 
  • Sukkererter
  • Smør / Chili / Koriander / Sitron / Soyasaus
Sånn gjør du:
  1. La smøret stå fremme en stund, så det blir mykt.  
  2. Forbered og sett potetene i stekeovn.
  3. Ha mykt smør i en bolle og bland inn finhakket koriander og chili.
  4. Legg kyllingfiletene mellom to lag plast og bank dem ut til ca. 1 cm tykkelse.
  5. Ta av plasten og legg på kryddersmør. Jeg la den lille 'enden' på filetene i midten over smøret.
  6. Rull sammen filetene og bind hyssing rundt, eller fest åpningene med tannpirkere.
  7. Krydre med salt og pepper. 
  8. Pisk eggene sammen og dypp 'filetpakkene' i egg og deretter i panko.
Stekt i stekeovn
  1. Stek kyllingfiletene i stekepanne med stekesmør til de blir fine og brune. 
  2. Etterstek i ovn på 180°C i ca. 10 minutter.
Stekt i AirFryer
  1. Spray bunnen i AirFryer med litt formfett eller olje.
  2. Legg kyllingfiletene rett på risten og stek dem i 10 minutter på 180°C.
  3. Snu dem og stek videre ca. 10 minutter.
Ovnsbakte mandelpoteter
  1. Del potetene i to på langs.
  2. Legg dem i en ildfast form og hell over rapsolje, maldonsalt og pepper.
  3. Stekes ved 200°C varmluft i 30-40 minutter.
Grønnsaker
Kok små gulrøtter i godt saltet vann i ca. 10 minutter.
Tilsett sukkerter og kok videre i 2 minutter.

Smør
  1. Smelt smør i en kjele. Tilsett også kryddersmøret, som ble til overs.
  2. Tilsett mer chili, hvis du ønsker det og koriander (eller basilikum).
  3. Smak til med sitronsaft og en skvett soyasaus.

Steg for steg 👇

Urtesmør

Kylling med urtesmør

Panko

Panert kylling

Mandelpoteter

Grønnsaker og smeltet smør


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar