04 desember 2022

Ukemeny - Desember !


Nå er det småkaldt altså, tid for å finne frem strømpebukser, lue og votter !!
Korte og mørke dager, da gjelder det å kose seg så godt man kan.

Noe vi kan glede oss over er at det faktisk bare 17 dager til 21 desember.
Da 'snur sola' og dagene blir lysere, sakte men sikkert ♫♫

Men, først skal vi gjennom en fin adventstid.
Håper dere får noen fine dager -og stress ned !

Du trenger ikke vaske tak og vegger midt i mørketiden, men mat må vi ha !

Selv har jeg gitt noen kroner til 👉 Julespleis til Matutdelingen i Stange.
Dessverre er det mange, som har noen tøffe dager med blant annet høye strømregninger og økte matpriser, mens inntektene står stille eller i verste fall blir enda lavere. 
Oppfordrer de, som kan og gi en sum til ett godt formål i din kommune.

Her er mitt forslag til ukemeny for en kald uke i desember ✨
Du finner link til oppskriften i navet på retten.


Mandag

Gambas al pil pil' er en fantastisk god rett, som man ofte finner på tapasbordet.
Retten består av scampi, som stekes i olje tilsatt hvitløk og chili.
Gambas al pilpil er utgangspunktet for denne retten, som jeg serverer med linguine.


Perfekt middag for oss, som elsker pasta og skalldyr 🌿
Når scampi er klargjort til steking, er retten klar til servering på under 15 minutter !


Tirsdag

'Toad in the hole' er en engelsk middagsklassiker med pølser, stekt i yorkshirepudding.
Typisk brun engelsk 'Pubmat' 🍻

Yorkshirepudding blir, som regel laget i små porsjonsformer/muffinsformer og servert til søndagssteken. Jeg har tilsatt litt urter og sennep i røren for ekstra smak.

Toad in the hole / Padde i hullet
- blir blir ofte servert med Onion gravy' - tykk brun løksaus og grønne erter 🌿


Onsdag
Servert med fløtegratinerte poteter og brokkolini.

Brokkolini har blitt en favoritt her i huset.
Den ligner på brokkoli, men er mindre, har lengre stilker og smaker litt søtere.
Grønnsaken kalles også aspargesbrokkoli fordi smaken på stilken minner om asparges.

Enkel og velsmakende middag !
Vel bekomme


Torsdag

Hjemmelaget karbonader med krydret tomatsaus og mozzarella.
Enkel og god middag med smaker fra middelhavet 🍅

Knallgod, ganske rask og billig middag servert med pasta !


Fredag

CHOP SUEY betyr blandede biter, så den kan lages med mange forskjellige ingredienser.
Det er vel den kinesiske retten, som er best kjent i Norge og, som det finnes 1000'vis av forskjellige oppskrifter på.

Herlig smakfull, sunn rett med mager kylling og masse grønnsaker 🌾
Det er noe av det beste jeg vet !!


Lørdag

Hanger steak / Butcher steak / Boeuf onglet
Nyretapp eller slakterbiff, som den også kalles har lenge vært slakterens hemmelighet ♫♪
Kjøttstykket ligger på innsiden av ryggen som et beskyttende muskellag mot nyrene.


Retten kan selvfølgelig lages med indre eller ytrefilet, hvis du ikke har tilgang til nyretapp.

I denne oppskriften serverer jeg slakterbiffen med whiskysaus, sesam poteter og asparges surret med god spekeskinke 🍂


Søndag
Enkel, god og tradisjonell kveitemiddag er noe av det beste man kan servere.
Kveite har herlig saftig og fast kjøtt !

Posjere vil si å koke uten å koke, bare syde rett under kokepunktet.
Jeg serverer retten med kokte poteter, gulrøtter, agurksalat og sandefjordsmør.


Ukens dessert / kake

Jeg har gjort en liten vri, i forhold til den mest brukte oppskriften.
Om det gjør kaken noe bedre vet jeg ikke, men den smaker skikkelig god.


Herlig sprø, litt salte marengsbunner dekket med sjokoladekrem.
Fyldig kremet vaniljekrem og masse smash sjokolade.
Lag på lag med syndige kalorier 😋

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF