}); Edels Mat & Vin: Scampi Chop Suey med nudler ! Google+

lørdag 10. desember 2022

Scampi Chop Suey med nudler !


Chop suey er en kinesisk matrett oppfunnet i Nord-Amerika mot slutten av 1800-tallet.
Retten består kjøtt, storfe, kylling eller svin, som er stekt raskt i en wok, sammen med grønnsaker og en soyabasert saus. 
Retten serveres vanligvis med ris.

Chop Suey betyr blandede biter og er Asias utgave av lapskaus eller 'sopihop' 🌿

Her kommer en utgave med scampi/vannamei reker, masse gode grønnsaker og nudler.
Retten blir best med rå scampi, men du kan selvfølgelig bruke ferdig kokte.

Scampi / Vannamei rekene jeg brukte er tropiske store reker oppdrettet Vietnam.
De er fra ASC-sertifisterte anlegg, uten bruk av antibiotika og på best mulig måte for miljøet.

Spis & Nyt - Smaker veldig godt !


Du trenger til 4 porsjoner
  • 500 g scampi 
  • Rapsolje
  • 150 g risnudler
  • 1 rødløk
  • 2 gulrøtter
  • 1 gul paprika
  • 1 rød paprika
  • 3 vårløk
  • 1 box bambusskudd
  • 4 dl vann
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 4-6 ss soyasaus
  • (2 ts Mrs Chengs soppsoya)
  • 2 ss maizena + litt vann
  • Pepper
  • Koriander
Sånn gjør du:
  1. Tin, skrell og rens scampi, hvis de ikke er ferdig renset.
  2. Del rødløk, paprika, vårløk og gulrot i passende biter. Hell av kraften på bambusskudd.
  3. Brun scampi raskt i varm panne med litt olje til den skifter farge til rosa, trenger ikke gjennomstekes. Legg dem til side.
  4. Stek rødløk, gulrøtter og bambusskudd noen minutter.
  5. Tilsett vann og knust buljongterning.
  6. Kok opp og la det trekke/småputre i ca. 5 minutter.
  7. Jevn retten med maisennamel rørt ut i litt kaldt vann.
  8. Tilsett paprika, vårløk, soyasaus og soppsoya (hvis du har).
  9. Kok opp og la det trekke i ca. 10 minutter, til grønnsakene er møre, men fremdeles har tyggemotstand.
  10. Kok nudler etter anvisning på pakken og sil av vannet. Jeg bruker en saks for å dele dem opp. Da blir de enklere å blande inn i retten og lettere å spise.
  11. Bland nudlene og scampi inn i pannen sammen med grønnsakene.
  12. Smak til med soyasaus og pepper. Sett gjerne soyasausen på bordet så dem, som ønsker det kan tilsette mer selv.
  13. Dryss over frisk koriander ved servering.
Ingredienser


Grønnsaker

Scampi / Vannamei reker

Scampi Chop Suey

Risnudler


Scampi Chop Suey med nudler

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar