}); Edels Mat & Vin: Marmitako de Salmón Noruego - Norsk laks rett fra pannen ! Google+

mandag 27. desember 2021

Marmitako de Salmón Noruego - Norsk laks rett fra pannen !


I 2020 eksporterte Norge over 86 000 tonn laks til Spania til en verdi av godt over 4,6 milliarder kroner, en økning på 5 prosent i volum og 2 prosent i verdi sammenliknet med toppåret 2019. 

Laksen har også blitt spanjolenes favorittfisk, 9 av 10 kjenner til norsk laks og i dagligvarehandelen har sjømatsalget økt med 11 prosent hvorav laksen er den arten,
som har solgt aller best og økt aller mest.
Ref. Norges Sjømatråd

Marmitako de salmón Noruego 

- er en svært populær rett i Spania, mye fordi den norske laksen passer godt sammen med de typiske grønnsakene og smakene fra Spania. 

Marmitako de salmón har har sin opprinnelse fra fiskerne i Baskerland hvor den var en populær rett å spise på de lange turene om bord i fiskebåtene. 

Navnet stammer fra en metallpanne som ble kalt 'marmita', som direkte oversatt betyr 'fra pannen'.

Enkel, smakfull, spicy fiskegryte, som tiberedes i en stekepanne 🌿
Server retten direkte fra pannen, sammen med godt brød !



Du trenger til 3 porsjoner:
  • 400 g laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 fedd hvitløk, utelates på kosthold med lavFODMAP
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk rød paprika
  • 4 stk kokte poteter
  • 1 stk chili
  • 2 dl hvitvin
  • 2 ss tomatpure
  • Olivenolje
  • Salt 
  • Pepper
  • Basilikum
Sånn gjør du:
  1. Kok poteter eller bruk poteter fra gårsdagens middag.
  2. Riv eller press hvitløken og del paprika i biter.
  3. Surr paprika og hvitløk i olje noen minutter.
  4. Tilsett chili, hvitvin og tomatpure.
  5. Kok blandingen til sausen er redusert til halvparten.
  6. Tilsett kokte poteter i biter og kok videre 2 minutter.
  7. Smak til sausen med salt og pepper.
  8. Legg i laks i biter og la det trekke med lokk til laksen er gjennomstekt, ca. 5 minutter.
  9. Dryss over basilikum ved servering.
Tips:
Hvitvin kan erstattes med sitronbrus eller eplejuice. Blir retten for søt kan du tilsette litt sitronsaft. Du kan også bare bruke vann, eddik og smake til med bittelitt sukker.


Surr paprika og hvitløk i olje

Marmitako de Salmón Noruego 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar