Delfiakake er kjempegodt, men utrolig mektig 😋
I år så blir det delfiakake i muffinsformer, i stedet for den avlange originale delfiakaken.
I år så blir det delfiakake i muffinsformer, i stedet for den avlange originale delfiakaken.
Fremdeles mektig, men jeg lager små, minimuffins - delfiakaker.
Du kan gjerne lage små munnfuller i konfektformer.
Jeg har byttet ut søt kjeks, med salt kjeks og bruker mye mer godteri enn når jeg lager den tradisjonelle kaken med søt kjeks, marsipan og geletopper.
I smågodt hyllen finner du masse godt, som du kan fylle kaken med, så du slipper og kjøpe store poser av hver ingrediens.
Jeg har også laget en porsjon med vespebol, oppskrift 👉 her.
Nissen er fra 1999, laget av min sønn Cato når har han var 5 år 💓
Du trenger:
- 200 g kokesjokolade
- 50 g melkesjokolade
- 250 g delfiafett
- 4 ss sterk kaffe
- 2 egg
- 3 ss sukker
- Salt kjeks
- Non Stop
- Gelefigurer
- Lakrisbåter
- Nougat
- Marsipan
Sånn gjør du:
- Smelt delfiafett i en kjele på svak varme.
- Smelt sjokoladen i delfiafettet og tilsett kaffe. Ikke rør før sjokoladen er smeltet.
- Rør sjokoladeblandingen glatt og jevn.
- Visp egg og sukker til eggedosis.
- Rør sjokoladeblandingen inn i eggedosisen til en jevn fin røre.
- Hakk/del opp salt kjeks og store biter med smågodt eller marsipan.
- Bland forsiktig godteri inn i røren, litt og litt omgangen. Det skal være masse godteri, men nok sjokoladefyll så alt stivner. Bland inn kjeks til slutt, så den ikke knuses altfor mye.
- Legg sjokoladeblandingen over i små muffins former og sett dem kjølig så de stivner helt, før du legger dem i en kakeboks.
Kakene er holdbare i kjøleskap i ca. 14 dager og 2-3 måneder i fryseren.
| Ingredienser |
| Delfiakake med godteri |
| Nom Nom ! |

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar