}); Edels Mat & Vin: Pannestekt laks i asiatisk saus, servert med blomkålris & spinat ! Google+

mandag 6. desember 2021

Pannestekt laks i asiatisk saus, servert med blomkålris & spinat !


Laks og grønnsaker på menyen i dag 🐟🌿
Laks er en viktig kilde til vitaminer, mineraler og sunne fettsyrer, og er derfor noe av det sunneste vi kan spise. Den inneholder omega-3-fettsyrer, fettløselige vitaminer som vitamin D, selen, vitamin B12 og jod som noen av de viktigste næringsstoffene.

Blomkål har et høyt innhold av protein, vitamin C og kostfiber. 
Blomkålris er en fin erstatning for vanlig ris 🌾,
når man prøver å spise mindre raske karbohydrater, som blant annen finnes i ris og pasta.
Her har gjort det veldig enkel og kjøpt en ferdig pose med blomkålris, som jeg har stekt sammen med spinat og chili.

I stedet for vanlig honning bruker jeg FiberSirup. Det er en sukkerfri sirup, som gir svært lav effekt på blodsukkeret. Den lages av et plantefiber som heter isomalto-oligosakkarid.
FiberSirup inneholder 70g fiber og kun 5g sukkerarter per 100 gram.

Pannestekt laks i asiatisk saus, servert med blomkålris & spinat 🌿
Perfekt start på uken med denne sunne lavkarbo smaksbomben !
Klar til servering på 20 minutter !



Du trenger til 2 porsjoner:
  • 400 g laks
  • Smør / Stekeolkje
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 2 ss FiberSirup eller sukkerfri honning
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ts sriracha chilisaus
  • 1/2 dl vann
  • Lime
  • Koriander
  • 100 g Blomkålris
  • Spinat
  • Chili
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Del laks i passende biter og stek den raskt i en stekepanne med litt olje på begge sider. Krydre med salt og pepper. Legg fisken til side.
  2. Press eller riv hvitløk.
  3. Tilsett smør i en stekepannen og fres hvitløk noen minutter.
  4. Tilsett honning eller FiberSirup, soyasaus, chilisaus og vann. Kok alt godt sammen. Smak til med saften av en lime.
  5. Legg laksestykkene tilbake i pannen. Hell sausen over toppen av laksestykkenes, så fisken er dekket med saus.
  6. Stek blomkålris i en stekepanne med smør, tilsett spinat og chili. Stek grønnsakene til spinaten faller sammen. Smak til med salt og pepper.
  7. Server blomkålris, grønnsaker og pannestekt laks med hakket koriander og lime.
Ingredisenser

Laks

Laks og blomkålris

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar