Asiatisk biff med masse grønnsaker & spaghetti av svarte soyabønner !


Proteiner er i skuddet om dagen -og her får du en smaksrik, knallgod biffmiddag med masse proteiner og lite karbo !
Diabetikervennlig 💦

Jeg steker biffen i en AirFryer. Biff stekt i AirFryer, blir perfekt stekt og skikkelig god !
Airfryer er en luftfrityrkoker. Airfryer fungerer, som en frityrkoker, men den 'friteter' med varmluft i stedet for olje. 

High Protein Black Bean Spaghetti 
Laget av økologiske svarte soyabønner og vann !
Denne svarte bønne-spaghettien inneholder ikke så mye karbohydrater, som pasta av hvetemel, og gir i tillegg kroppen enorme mengder protein og fiber.
Takket være dette bidrar det til å støtte hele kroppens funksjon - det bygger og støtter muskler, øker stoffskiftet og regulerer også arbeidet til fordøyelsessystemet.
Næringsinnhold per 100g: 330kcal, 41g protein, 5g fett, 18g karbo (herav 9g sukkerarter)
Beregn ca. 50 g per porsjon.

Retten inneholder også PakChoy 🌿
PakChoy er en knallgod og billig asiatisk kål med ganske sterk peppersmak. 
Den blir brukt i store mengder i hele Asia. Kålen selges i de fleste butikker med godt utvalg av asiatisk mat. I dag hadde de faktisk PakChoy på den lokale Kiwi butikken. 
PakChoy faller sammen, som spinat så bruk gjerne litt ekstra !


Til 3 porsjoner trenger du:
  • 150-200 grams biffer av indrefilet av storfe per person
  • Rapsolje
  • Salt
  • Pepper
  • 150 g spaghetti av svarte soyabønner
  • 1 dl soyasaus
  • 1 ss sukrin gold
  • 2 ts sesamolje
  • Saften av 1-2 stk lime
  • 1 stk rød chili, finhakket
  • 2-3 stk gulrøtter
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk rødløk
  • 2-4 stk pak choy
  • Bladpersille -eller min favoritt koriander.
Sånn gjør du:
  1. La kjøttet ligge i romtemperatur i 30 minutter før du steker det. 
  2. Stek biff i AirFryer eller stekepanne.
  3. Bland sammen soyasaus, sukrin gold, sesamolje og chili i en liten skål. Smak til med limesaft. 
  4. Kok spaghetti etter anvisning på pakken. (Black bean spaghetti fra Forpro har en koketid på 3,5 minutt, så den bør kokes rett før grønnsakene er ferdig stekt) Sil av vannet. 
  5. Del paprika og rødløk i passende biter, del PakChoy på langs, del stilken i mindre biter, skrell, og del gulrot i ganske tynne skiver. 
  6. Stek grønnsakene i en varm panne med litt olje i noen minutter.
  7. Hell over sausen og bland inn kokt bønnespaghetti. La det surre noen minutter.
  8. Fordel spaghetti og grønnsakene på tallerkener og legg på biff, skåret i skiver.
  9. Dryss over hakket bladpersille eller koriander. 
Steking av biff i stekepanne
  1. Pensle biffen med olje på begge sider og krydre godt med salt og pepper.
  2. Stek kjøttet i en blanding av rapsolje og meierismør på sterk varme, i 3-5 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt.
  3. La biffen hvile i 5-10 minutter før du deler den i skiver.
Steking av biff i AirFryer
  1. Tiden varierer etter tykkelse og kvalitet på kjøttet og det er store forskjeller på de forskjellige typene av airfryere, så dette er ikke fasiten altså ! Pensle biffen med olje på begge sider og krydre kjøttet med salt og pepper.
  2. Forvarm airfryeren i 5 minutter på 200°C.
  3. Legg kjøttet i kurven og stek det på 180°C i 5 minutter, snu biffen og stek den i ytterligere 7 minutter på andre siden. 10 minutter for medium biff på ca. 200 gram. Ikke legg i for mye kjøtt, det nå være litt luft imellom biffene.
  4. La biffen hvile 5-10 minutter før servering.
Har du ikke kjøpt AirFryer enda så kan det anbefales !
Du trenger ikke kjøpe en dyr & fancy' en.
Min kjøpte jeg på Europris for kr. 475,- for mange år siden -og det funker helt greit enda.


Sprayflaske til olje ! Noe så praktisk ! 
Kjekt når man skal ha bittelitt olje på salat, på toppen av suppetallerken eller i AirFryer.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF