Kylling Piccata med fullkorn spaghetti & spinat !



Ordet piccata refererer til kjøtt vendt i mel, sautert og deretter tilberedt i en smakfull piccata-saus, laget av ferskpresset sitronsaft, kapers og smør 🌿

Kylling Piccata er en italiensk klassiker med herlig smak av syrlig sitron, god smørsmak og salte toner fra kapers 🍋 Retten serveres vanligvis med kokt ris eller pasta.

Det er ikke noe problem å spise en porsjon pasta om dagen, så lenge du velger fullkornsvariant, og ikke overspiser. Fullkornspasta kan sammenliknes litt med grovt brød i næringsinnhold, og det er jo noe som er bra å spise. Men man spiser ikke grovt brød alene, man har på noe proteinholdig pålegg. Det samme gjelder når du spiser pasta til lunsj. Du må ha en sunn proteinkilde. I tillegg er det lurt å spise litt grønnsaker sammen med det, vi trenger 300 g grønnsaker hver dag, så man må spre det utover dagen.
(Ref. klinisk ernæringsfysiolog for Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet)
Takk, det var hyggelig lesning 💚

Denne utgaven av Kylling Piccata er med fullkornpasta & spinat 💪


Du trenger til 3 porsjoner:
  • 2-3 stk kyllingfilet
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 4 ss hvetemel
  • 100 g smør + 2 ss til steking av spinat
  • Olje
  • 1-2 stk sjalottløk
  • 2 ts revet/presset hvitløk
  • 1 dl hvitvin eller 1 dl kyllingkraft og 1 ts 7% eddik.
  • 2 dl kyllingkraft
  • 1 ss kapers
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ts sitronskall
  • 240 g fullkorn spaghetti
  • 200 g spinat 
  • Bladpersille 
Sånn gjør du:
  1. Del kyllingfilet i to, så tykkelsen blir halvert. 
  2. Krydre kyllingen med salt og pepper på begge sider.
  3. Legg mel på en tallerken og vend kyllingfilet i melet.
  4. Varm olje og 2 ss smør i en panne på middels høy varme til smøret smelter.
  5. Stek kyllingen rask på begge sider, til den er godt brunet. Sett den til side.
  6. Tilsett sjalottløk og hvitløk i pannen og stek løken til den er gyllen.
  7. Tilsett deretter vinen og la det småkoke til mengden er halvert.
  8. Tilsett kyllingkraft (vann og 1/2 terning kyllingbuljong), kapers (jeg grovhakket den) sitronsaft og sitronskall, og kok i et par minutter.
  9. Tilsett resten av smøret og rør godt til smøret smelter. Smak til med salt og pepper.
  10. Legg kyllingen tilbake og la det surre til kyllingen er gjennomstekt og varm.
🌿 Spaghetti & spinat
  1. Kok spaghetti al'dente (det vil si at den skal ha litt tyggemotstand) etter anvisning på pakken i godt saltet vann Sil av vannet, men ta vare på litt av kokevannet.
  2. Varm opp en blanding av olje og smør og stek spinat til den faller sammen. 
  3. Krydre med salt og pepper.
  4. Bland inn kokt spaghetti og tilsett litt av kokevannet hvis nødvendig. 
Legg spaghetti og spinat på en tallerken, legg på noen skjeer med saus og kyllingfilet. Dryss over persille og mer av den gode sausen.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF