15 september 2019

Kålpudding med lam !!


Kålpudding er klassisk svensk husmannskost !!
Kålen blir stekt i stekepanne før den etterstekes i stekeovn i 45 minutter, oppskrift her.

Men, ikke hvis du lager den i en trykkoker, da er det ikke nødvendig å steke kålen på forhånd.
Fremgangsmåten gjelder ved bruk av Crock-Pot® Express Multi-Cooker, tilpass oppskriften til din trykkoker da det er en del forskjeller på dem.

Nå på høsten er det masse lammekjøtt i butikkene 
Kjøttdeig av lam er perfekt til kålpudding, gir en herlig god smak av norsk natur.
Smaken minner veldig om den tradisjonelle fårikålen.

Serveres med kokte poteter, gulrøtter, tyttebær også litt persille !!
God middag 🌿

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 600 g kjøttdeig av lam
  • 1 dl lettmelk
  • 1 egg
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss flytende honning
  • ca. 500 g hodekål
  • 2,5 dl kjøttkraft
Sånn gjør du:
  1. Bland sammen kjøttdeig, melk, egg, salt og pepper.
  2. Skjær kål i strimler.
  3. Legg halvparten av kålen i trykkokeren. Drypp over litt honning og krydre med litt salt og pepper.
  4. Legg på kjøttdeigblandingen.
  5. Legg resten av kålen på toppen. Krydre med salt og pepper -og drypp over litt honning.
  6. Hell over kjøttkraft. Jeg brukte vann og ett halvt beger kjøttfond.
  7. Sett på lokket og skyv trykkventilen til stengt for damp.
  8. Trykk MEAT og still inn klokken til 20 minutter. Trykk START. Først varmes den opp, det tar ca.10 minutter. Når den er varm starter nedtellingen.
  9. La enheten naturlig slippe ut trykket i 10 minutter etter tilberedningen. Trykkokeren går automatisk på KEEP WARM -og starter opptelling på klokken. Ikke rør trykkventilen, før etter 10 minutter. Trykk STOPP -etter 15 minutter. Slipp forsiktig ut eventuelt gjenværende luft. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp.
Kjøttdeig, egg, melk, salt og pepper !
Hodekål !
Legg lagvis i kjelen, kål, kjøttdeig og kål ! 
Trykkokes i 20 minutter !
Spis & Nyt !
Høstfarger i heimen !

2 kommentarer:

  1. Hei,
    Servert kålpudding med lam i dag.
    Fikk mye skryt.
    Takk Edel��

    SvarSlett

Print Friendly and PDF