}); Edels Mat & Vin: Ertesuppe med svineknoke ! Google+

søndag 9. februar 2020

Ertesuppe med svineknoke !


Husmannskost av beste sort 🌿
Ertesuppe laget med lettsaltet svineknoke og grønnsaker.

Mettende, kraftig sikringskost, som vi spiser altfor sjeldent.
Billig er det også ! Her blir det mye mat for få kroner.

Legg ertene i vann -og la de vannes ut ca. 8-12 timer.
Det kan lønne seg og koke svineknokene i god tid så de kan kjøle seg litt ned før du plukker svineknokene rene for kjøtt.
Jeg kokte svineknoker i Crock-Pot Express med trykkoker funksjonen.


Til 4 porsjoner trenger du:

Svineknoke 
  • 1 stk lettsaltet svineknoke
  • 2-3 liter vann
  • 1 bunt frisk timian
  • 2 laurbærblader
  • 1 ss hel pepper
Ertesuppe 
  • Kokt svineknoke
  • 1,5 liter kraft fra svineknoken
  • 200 g tørkede gule erter
  • 1 stk løk, hakket
  • 1/2 stk sellerirot, i terninger
  • 2 stk gulrot, i terninger
  • 1 stk purre, i ringer
Koke svineknoke i kjele:
  1. Legg svineknoken i en stor kjele og hell over vann så det dekker kjøttet.
  2. Tilsett pepperkorn, laurbærblad, timian og kok opp.
  3. La det småkoke to-tre timer til svineknoken er mør og kjøttet løsner fra beinet. 
Koke svineknoke i trykkoker:
  1. Legg svineknoken i innerkjelen og hell over vann så det dekker kjøttet.
  2. Tilsett pepperkorn, laurbærblad og timiam.
  3. Velg funksjonen MEAT/STEW og still den inn på 60 minutter. Først varmes den opp, det tar ca. 15 minutter. Når den er varm starter nedtellingen.
  4. Når tiden er ute, går trykkokeren automatisk på KEEP WARM -og starter opptelling på klokken. Ikke rør trykkventilen, før etter 10 minutter. Trykk STOPP -etter 10 minutter. Slipp forsiktig ut gjenværende luft ut av trykkventilen. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp.
Ertesuppe
  1. Legg tørre erter i vann natten over.
  2. Sil av kraften når svineknokene er ferdig kokt og bruk den som basis til suppen.
  3. Hakk løk.
  4. Sil de utvannede ertene i kaldt vann.
  5. Kok løk og erter i kraften i ca. 30 minutter.
  6. Vask, skrell og kutt alle grønnsakene i terninger og skiver. 
  7. Tilsett grønnsakene i suppen og kok dem møre, det tar ca. 20 minutter.
  8. Tilsett kjøttet i suppa og la det koke med de siste 5 minuttene, smak til med salt og pepper.
  9. Dryss over hakket persille ved servering.
Ingredienser 

Svineknoke
Svineknoke og kraft
Kok erter og løk i kraften før du tilsetter grønnsaker og til slutt kjøtt av svineknoke

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar