}); Edels Mat & Vin: Pepperbiff med estragon-poteter, grønn peppersaus og fennikel, sukkererter & vårløk ! Google+

lørdag 15. februar 2020

Pepperbiff med estragon-poteter, grønn peppersaus og fennikel, sukkererter & vårløk !


Det perfekte biffmåltidet får du oppskriften på her !

Mør pepperbiff, stekt i AirFryer, ovnsbakte poteter med sjalottløk og estragon, stekte gode og crispy grønnsaker, sprø ruccola, samt en nydelig grønn peppersaus !
Utrolig gode smaker, som passer perfekt sammen !

I glasset 🍷 Etike Ti Amo Primitivo Puglia 2018

God middag ♫


Du trenger:
  • Pepperbiff
  • Olje
  • Poteter
  • Sjalottløk
  • Estragon
  • Fennikel
  • Sukkererter
  • Vårløk
  • Sukkererter
  • Ruccola
  • Salt
  • Pepper
  • Grønn peppersaus *
🌿 Estragon & sjalottløk poteter
  1. Skjær potetene i 1/2 cm skiver, og legg dem i en ildfast form. 
  2. Skrell og del sjalottløk i båter.
  3. Vend poteter og sjalottløk i olje, sammen med estragon, salt, pepper.
  4. Sett potetene i stekeovnen, la de steke på 200°C, med varmluftfunksjon i ca. 20 minutter til de er gylne og møre.
🌿 Fennikel, sukkererter & vårløk
  1. Del fennikelen i tynne skiver og vårløken i ca. 2 cm lange biter.
  2. Stek fennikel, vårløk og sukkererter med smør i panna, til de er gylne og fremdeles "crispy"
🌿 Vend rucculasalat i olje og krydre med salt og pepper

Steking av biff i AirFryer
  1. La kjøttet ligge i romtemperatur i 30 minutter før du steker den. Biffen bli ikke mørere, men varmen trekker lettere inn i kjøttet -så du vil ikke oppleve at den er kald i midten.
  2. Pensle biffen med litt olje på begge sider og krydre med salt og pepper.
  3. Forvarm airfryeren i 5 minutter på 200°C.
  4. Legg biffen i kurven og stek den på 200°C i 6 minutter, snu biffen og stek den i ytterligere 5 minutter på andre siden. 10 minutter for medium biff på ca. 200 gram.
  5. La kjøttet hvile 5-10 minutter før servering.
I stekepanne
  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-60 minutter før det skal stekes.
  2. Krydre med salt og pepper eller ønsket krydder.
  3. Stekes i en blanding av olje og smør på sterk varme, i ca. 3 minutter eller til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt. Hell gjerne over litt av smørblandingen på biffen under steketiden.
  4. La biffen hvile i ca. 10 minutter før servering.
Grønn Peppersaus
  • 4 dl kjøttkraft, jeg brukte vann og ett beger kjøttfond
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ss grønn pepper
  • 1 dl kremfløte
  • 1-2 ss Mrs Chengs soppsoya eller mørk, tykk, usøtet soyasaus
  • Litt salt, smak på sausen først for soyasausen kan være veldig salt.
Sånn gjør du:
  1. Rist sammen melet med litt kald kjøttkraft -eller litt av vannet.
  2. Kok opp resten av kraften og visp inn meljevningen.
  3. Knus grønn pepper grovt i en morter.
  4. Tilsett grønn pepper og la sausen koke i minst 5 minutter.
  5. Tilsett fløte og smak til med soyasaus og eventuelt litt salt hvis nødvendig.
Estragon-poteter med sjalottløk 
Grønn peppersaus
Fennikel, vårløk og sukkererter

Pepperbiff 
Klar til servering

Ruccola

Etike Ti Amo Primitivo Puglia 2018 🌿🍇


Spis & Nyt !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar