02 februar 2020

Hasselback kylling med grønnsaker & red curry kokossaus


Nydelig kyllingrett, med en symfoni av mange gode smaker !
Passer like godt til familiemiddager, gode vennelag eller romantisk middag for to!

Denne retten kan også tilpasses til lavkarbo middag etter hvor streng diett du går på.
Serveres med hva du måtte ønske av poteter, ris eller pasta. 

Går du på lavkarbo kan jeg anbefale lavkarbo pasta eller blomkålris.

Jeg spiste retten med lavkarbo pasta, som jeg hadde på lur i fryseren 🍅🌿
Tinte den og varmet den opp i fem minutter i kokt vann tilsatt en terning kyllingbuljong.

Lev - Spis - Nyt ♫


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 stk kyllingfilet
  • Fersk Mozarella
  • 2 tomater
  • Basilikum
  • Olivenolje
  • Smør
  • 3 ts Red curry paste
  • 300 g knaske gulrøtter
  • 1 stk rødløk
  • 4 dl kokosmelk
  • Sitronsaft
  • Sukkererter
  • Basilikum
Sånn gjør du:
  1. Lag tre snitt i kyllingbryst uten å skjære helt gjennom. Legg et tynt stykke mozzarella ost, tomat og basilikum i hvert snitt.
  2. Krydre med salt og pepper -og drypp over litt olivenolje.
  3. Legg kyllingen i en ildfast form og steke den i stekeovnen i 20 minutter på 200°C -eller i AirFryer på 180°C i 18 minutter. Bruker du AirFryer lønner bør du spraye bunnen med formfett -eller pensle den med olje.
  4. Smelt litt smør i en kjele og tilsett curry paste, la det surre to minutter.
  5. Tilsett gulrøtter, delt i to på langs og rødløk i tynne skiver. La grønnsakene surre ett minutt.
  6. Tilsett kokosmelk og kok i 5-10 minutter, til gulrøttene blir møre, men fremdeles har tyggemotstand.
  7. Smak til med sitronsaft
  8. Legg i sukkererter like før servering.
Ingredienser

Hasselback kylling
Saus og grønnsaker

Lavkarbo pasta og saus med grønnsaker

Spis & Nyt !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF