30 april 2021

Kremet laks med scampi & grønnsaker !


Jeg stekte fisken i en SteamCrips ovn med funksjonen Varmluft + damp.
Kombinasjonen av 75% varmluft og 25% damp gir en rikere og mer naturlig smak på maten.
Samtidig beholder man de naturlige vitaminene og mineralene i råvarene.


Kjempereker, tigerreker, kongereker - kjært barn har mange navn, blir også blir kalt scampi ! Scampi er egentlig ett fellesord, som brukes i Norge om sjøkreps, kjempereker og hummerhaler.


Laks er en viktig kilde til vitaminer, mineraler og sunne fettsyrer, og er derfor noe av det sunneste vi kan spise. Den inneholder omega-3-fettsyrer, fettløselige vitaminer som vitamin D, selen, vitamin B12 og jod som noen av de viktigste næringsstoffene 🐟

Smaksrik og god ovnsrett med den gode, sunne laksen 💚
Jeg serverte retten med ovnsbakte poteter og asparges, men den er også veldig god med ris.


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g laksefilet
  • 300 g scampi
  • 1 stk sjalottløk
  • 3 stk vårløk
  • 1 paprika
  • 1/2 dl vann
  • 1 terning fiskebuljong
  • 2 dl crème fraîche lett
  • 1 dl fløte
  • Frisk dill
  • Salt
  • Pepper
  • Asparges
  • Poteter eller ris
Sånn gjør du:
  1. Sett stekeovnen på 180°C varmluft+damp. Hell vann i vannskuffen på stekeovnen og forvarm ovnen. Med stekeovn uten dampfunksjon varmer du opp ovnen til 200°C.
  2. Fjern skinnet laksefileten og del den i serveringsstykker, hvis du ikke bruker ferdige lakseporsjoner uten skinn.
  3. Legg laksen i en ildfast form og krydre med salt og pepper.
  4. Finhakk sjalottløk, del vårløk i ringer og skjær paprika i terninger.
  5. Dryss sjalottløk, paprika og vårløk over fisken.
  6. Knus en fiskebuljong og bland den sammen med vann, crème fraîche lett og fløte.
  7. Rør finhakket dill inn i sausen og hell den over fisken.
  8. Stekes i stekeovnen. Når det gjenstår 5 minutter av steketiden tilsettes scampi. Fisken trenger ca. 15 minutter i ovnen.
  9. Serveres med kokt asparges og hva du måtte ønske av poteter, ris eller pasta.
  10. Spis & Nyt ♫
Ingredienser 

Rør sammen vann, crème fraîche, fløte og knust fiskebuljong

Klar til steking 

Asparges 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF