Fjellørret med nykål, gresk dressing og soyasmør !


Nydelig vårmat !
Ingenting er så godt som sprøstekt fjellørret !
Kanskje du har vært på pilking og fått noen fine småfisk i løpet av vinteren.
Denne ørreten har vokst seg stor og fin i Storsjøen i Rendalen.

Nypoteter og nykål, riktig nok er ingen av dem født og oppvokst i Norge, men det kan man ikke forvente når vi holder til langt her oppe i nord, er urolig godt sammen med en akkurat passe stor fjellørret, en enkel urtedressing og salt soyasmør.

Mat blir ikke bedre og enklere enn dette!
Vel bekomme


Du trenger til 4 porsjoner:
  • Kokte eller dampet nypoteter.
  • 1 stor nykål
  • 4-6 stk fjellørret
  • Hvetemel
  • Olje / smør
  • 300 g lettrømme
  • 1 pakke gresk dressing mix
  • Salt
  • Pepper
Soyasmør:
  • 1-2 stk sjalottløk
  • 200 g meierismør
  • 1 dl soyasaus
  • Tabasco, 10-20 dråper
  • Sitron
Sånn gjør du:
Poteter
Kok poteter i lettsaltet vann eller damp potetene, som jeg har gjort i denne oppskriften 👉 her.

Dressing
Rør godt sammen lettdrømme og gresk dressing mix og sett blandingen i kjøleskapet, mens du lager resten av middagen. 

Soyasmør
  1. Skrell og finhakk sjalottløk.
  2. Ha smøret i en kjele og kok til smøret begynner å skumme og bli nøttebrunt, men ikke brent!
  3. Ha i sjalottløk, la det surre noen minutter.
  4. Tilsett soyasaus.
  5. Smak til med noen dråper Tabasco og skvis over litt sitronsaft. 
Fjellørret
  1. Rens fisken, klipp av gjellene og skjær av hodet og halen.Vask fisken, tørk den med tørkepapir.
  2. Vend ørretene i hvetemel og krydre godt med salt og pepper.
  3. Stek den på begge skinnsidene i en varm stekepanne med litt olje og smør til den slipper beinet, ca. 5 minutter på hver side, men det avhenger selvfølgelig av tykkelsen på fisken.
Nykål
  1. Ha litt vann og salt i en kjele og kok opp. 
  2. Legg i kål, skjært i strimler og damp nykålen under lokk, 2-3 minutter.

Ingredienser 

Steker fjellørret 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF