Chicken Jalfrezi !



Jalfrezi er en indisk curry 🌿
Den blir laget i mange utgaver med forskjellige proteiner.
Lam, geit, kylling, fisk eller vegetar med grønnsaker er de mest brukte i India.

Jalfrezi ble opprinnelig brukt som restemat, hvor man stekte rester av kjøtt eller fisk
-og blandet inn løk og chili.


Denne utgaven av Jalfrezi er en smaksbombe med kylling, servert med basmatiris, nanbrød og raita 🌿



Raita er en frisk og kjølende yoghurtdressing, som inneholder agurk og mynte. 
Ett perfekt tilbehør til sterk indisk mat 🌿

Nanbrød er ett indisk mykt hvetebrød, som blir laget med yoghurt. 
Ekte nanbrød stekes ved høy temperatur i en tandooriovn, men det går helt fint å lage brødet i en vanlig stekeovn. Du får også kjøpt ferdig stekte nanbrød, som kun skal varmes før servering.
Sikkert ikke like gode, som hjemmelaget, men smaker helt greit !

Indisk mat har fem styrkegrader: 
Mild, medium, madras, vindaloo og tendaloo 🌾
Denne utgaven ligger på madras... vil jeg tro !
Bruk mindre eller mer krydder - etter smak og behag 😋

Husk at krydder taper seg i smak og styrke etter lang tids oppbevaring.
Se på best før datoen -og invester ett par kroner på nytt krydder hvis det har gått lang tid, les måneder over best før datoen.
God middag ♪♪


Du trenger til 4-6 porsjoner:
  • 1 kg kyllingfilet
  • Stekeolje
  • 1 gul løk
  • 1 rød løk
  • 1 chili
  • 1 paprika
  • 1 ss revet ingefær
  • 400 g hermetiske tomater
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts røkt chilipulver
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts salt
  • 1 ts sennep
  • 2 ss tomatpuré
  • 1,5 dl vann
  • 1 terning kyllingbuljong
  • Pepper
  • 2 dl kokosmelk
  • Frisk koriander
  • Lime
  • Basmatiris
  • Nan brød
  • Raita *
Sånn gjør du:
  1. Skjær kyllingfilet i strimler og brun den rask i en varm stekepanne i olje eller smør i flere omganger.
  2. Legg kyllingen til side.
  3. Skrell og skjær løk i tynne skiver og stek den i smør til den er gyllen.
  4. Tilsett paprika, skåret i strimler, finhakket chili og revet ingefær.
  5. Hell over vann, knust buljongterning, hermetiske tomater, tomatpure, sennep og krydder.
  6. La det surre i ca. 15 minutter. Pass på at den ikke koker tørr, tilsett mer vann hvis nødvendig.
  7. Rør inn kokosmelk.
  8. Legg tilbake kyllingen og la det bli gjennomvarmt.
  9. Smak til med pepper -og mer salt hvis nødvendig.
  10. Dryss over koriander og skvis over litt limesaft ved servering.
Raita
  • 350 gresk yoghurt
  • 1 stk agurk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts sukker
  • 0,5 ts spisskummin
  • 2 ss finhakket frisk mynte
Sånn gjør du:
  1. Rasp agurk på grovt rivjern. Legg agurken over i en finmasket sil og sett silen over passende bolle eller lignede. Dryss over litt salt og la stå i 5 minutter. Press ut vannet.
  2. Bland yoghurten godt sammen med revet agurk, spisskummin, pepper, sukker og frisk mynte.
  3. Oppbevar den i kjøleskapet frem til servering.
Hot & Godt 💚


Raita

Raita

Raita 💚

Brun kylling -og stek løk.... 

Tilsett de øvrige ingrediensene.. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF