Panna Cotta med smak av jordbær, kaffirlime & vanilje ♫♫ Toppet med jordbær & basilikum 🍓


Panna cotta, som betyr kokt fløte, er en av verdens beste desserter.
Den skal være fløyelsmyk og smelte i munnen 🍓
Desserten kan lages med mange spennende, gode smaker !

Når det er høytidsdag og butikkene er stengte -og du har glemt å kjøpe gelatinplater 😱
Kjører 6 km til nærmeste åpne butikk, men nei, ingen gelatinplater eller gelatinpulver.
Kjøper Toro jordbærgele..... 

Jeg smaksetter desserten med kaffirlimeblader, som gir er nydelig frisk smak
.

Kaffirlime er en sitrusfrukt på størrelse med vanlig lime, men har et knudrete og bulkete skall. Både blad, saft og skall av Kaffirlime brukes veldig ofte som krydder i det thailandske kjøkken. Bladene har en karakteristisk smak av sitron, og utseende minner om laurbærblad. Tørket kaffirlimeblader taper noe smak etter hvert. Hvis du kjøper friske blader kan du med fordel fryse dem, i stedet for å tørke dem.

Hvis du ikke får tak i kaffirlime, det selges i asiatiske butikker, kan du erstatte dem med saften av to lime.

Vanilje og lime, sammen med jordbær og basilikum er en perfekt match av gode smaker 🍓


Du trenger til 8 porsjoner:
🍓  Panna Cotta
  • 1 pk jordbærgele
  • 10 dl kremfløte
  • 1 dl sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 16 tørket kaffirlimeblader eller 8 friske blader (Kan byttes ut med saften av 2 lime)
Sånn gjør du:
  1. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en kniv.
  2. Kok forsiktig opp fløte, sukker, kaffirlime, vaniljefrø og vaniljestang.
  3. Ta kjelen av platen. Fløten må ikke koke etter at gelepulveret er tilsatt.
  4. Visp godt inn gelepulver. Rør godt, så gelatinen får blandet seg jevnt med væsken.
  5. Avkjøl blandingen i 30 minutter, så smaken på kaffirlimebladene får utviklet seg.
  6. Sil fløteblandingen og fordel den i porsjonsglass eller former.
  7. Sett desserten kaldt til den har stivnet ca. 4 timer eller natten over.
  8. Legg på jordbær rett før servering.
🍓  Jordbærratatouille
  • 250 g jordbær i biter
  • ½ dl melis
  • ½ dl hakket friske basilikumblader
  • ½ dl hakket frisk sitronmelisse
Sånn gjør du:
  1. Rens bærene og del dem i biter.
  2. Bland jordbær med urter og melis.
  3. La blandingen stå og trekke, gjerne en time før det skal serveres.
Du kan gjerne lage 'vaniljepuddingen' dagen før, men lag jordbærratatouille samme dag, som desserten skal serveres 🍓


Kok opp fløte, sukker, vanilje og kaffirlimeblader



Sil blandingen og hell den over i glass

Jordbær

Klar til servering 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF