15 oktober 2021

Panna Cotta med pasjonsfrukt ! Høy - eller lavkarbo, det bestemmer du selv !



Jeg synes det er veldig praktisk med desserter, som kan gjøres i stand på forhånd,
gjerne dagen før den skal serveres.
Panna Cotta eller fløtepudding, som det heter på norsk er en av mine største favoritter.

Fløyelsmyk søt dessert med syrlig pasjonsfrukt 💛

Pasjonsfrukt 'Passions fruit' - Lidenskapens frukt !
Frukten har en frisk, tropisk smak. 
Det finnes flere typer, men den lilla varianten er mest vanlig i Norge. 
Pasjonsfrukt inneholder 5.8 gram karbohydrater per 100 gram, og inneholder faktisk færre karbohydrater enn jordbær.
 

Tagatesse bakesukker er et søtningsmiddel, som er laget av tagatose.
Tagatose er helt naturlig og finnes i blant annet epler, appelsiner og ananas 🍎🍍

Nå, er det dessverre ikke mulig å få tak i tagatesse, da produsenten mangler tagatose, 
som de bruker i produksjonen.
Men, den som sparer den har.... !

Det har kommet ett nytt bakesukker, Finesse !
Du kan bruke Finesse som erstatning for Tagatesse.
Finesse er ikke helt lik Tagatesse, da den har litt andre ingredienser, men den er en god erstatning i det aller meste. 

Finesse inneholder søtstoffene: isomalt, erytritol, sukralose, samt polydextrose, som er et syntetisk tilsetningsstoff, som øker fiberinnholdet i matvareprodukter.
Finesse er dobbelt så søt som sukker, så bruk halvmengde i forhold til vanlig sukker.

Du kan gjerne bruke vanlig sukker 😋 
Hvor mye finner du svar på i oppskriften.


Til 6 porsjoner trenger du:
  • 4 stk gelatinplater
  • 1 stk vaniljestang
  • 7 ½ dl kremfløte
  • 4 ss tagatesse/finesse bakesukker * (tilsvarer 8 ss vanlig sukker)
Sånn gjør du:
  1. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.
  2. Snitt vaniljestang på midten, skrap ut innholdet.
  3. Kok forsiktig opp fløte, bakesukker, vaniljestangen og vaniljefrøene.
  4. Ta det av platen og rør inn gelatinen.
  5. Avkjøl blandingen. 
  6. Ta ut vaniljestangen.
  7. Sil blandingen over i en mugge.
  8. Hell blandingen i små former eller glass.
  9. Sett glassene i kjøleskapet, så desserten stivner i minimum 4 timer, gjerne natten over.
  10. Legg på 1 ss pasjonsfrukt på hvert glass før servering. 
* Smak deg til ønsket søtsmakt, jeg synes den er best når den ikke er 'kjempesøt' !

Pasjonsfrukt
  • 6 stk pasjonsfrukt
  • 3 ss tagatesse/finesse bakesukker (tilsvarer 6 ss vanlig sukker)
  • 1 dl vann 
Sånn gjør du:
  1. Del pasjonsfruktene i to, skrap ut fruktkjøttet og ha det over i en liten kjele.
  2. Tilsett tagatesse/sukker og vann.
  3. Kok opp sausen og la den småkoke noen minutter. 
  4. Sil sausen. 
  5. Avkjøl sausen før servering.
Ingredienser


Panna Cotta

Panna Cotta

Pasjonsfrukt

Pasjonsfrukt

Pasjonsfrukt

Panna Cotta og pasjonsfrukt klar til avkjøling !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF