}); Edels Mat & Vin: Kylling med middelhavsgrønnsaker ! Google+

onsdag 13. oktober 2021

Kylling med middelhavsgrønnsaker !

😋
Smaksrik, god og sunn hverdagsmiddag med masse grønnsaker, mager kylling og superfrø 🍅

Da løk og kylling skal kose seg sammen med grønnsaker i så lang tid er det ikke nødvendig å brune kylling og løk på forhånd. 

I gryta har jeg tilsatt chiafrø, små svarte vidunderfrø 🌱
Chiafrø brukes vanligvis til frokostgrøt og i yoghurt og smoothie, men den kan også benyttes,  som tykningsmiddel i sauser og supper. 

Chiafrø kan du lese mer om 👉 her !


Server retten med hva du måtte ønske av poteter, ris, pasta eller godt brød 🌾 
Bruk gjerne fullkornsprodukter, som har høyere innhold av næringsstoffer og fiber, samt lavere glykemisk indeks enn fine varianter.

Hvis du ønsker en rett med lite karbohydrater kan jeg anbefale blomkålris eller knutekålstappe, som tilbehør 🌾
Det er veldig godt, så du kan fint spise det, selv om du vanligvis ikke har ett kostkold med lite karbohydrater. 

Oppskrift 👉 blomkålris

Oppskrift 👉 knutekålstappe

God middag - med lite karbo' & kalori' innhold 🍅🌿

Blomkålris

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 600 g kyllingfilet
  • 1 løk
  • 2 paprika
  • 1 fennikel
  • 1 liten squash
  • 400 g hakkede tomater
  • 1 dl vann
  • 2 ss chiafrø
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk kyllingbuljongterning
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts oregano
  • 1 ts basilikum
  • Frisk basilikum / Koriander
Sånn gjør du:
  1. Skrell og grovhakk løk, del paprika og fennikel i strimler og squash i biter. 
  2. Legg halvparten av grønnsakene i kjelen.
  3. Del kyllingfilet i to deler.
  4. Legg kyllingfilet oppå grønnsakene -og legg resten av grønnsakene på toppen.
  5. Bland sammen hermetiske tomater, vann, chiafrø, finhakket eller presset hvitløk, knust buljongterning, oregano, basilikum, salt og pepper. 
  6. Hell tomatblandingen over i kjelen.
  7. Sloowcook på LOW i 6-7 timer. 
  8. Dryss over friske urter ved servering.

Ingredienser


Grønnsaker, kylling og tomatsaus

TIPS :
Jeg legger grønnsaker og kylling i innerkjelen, gjør i stand tomatsausen, men venter med å tilsette chiafrø, på kvelden. Setter innerkjelen og tomatsausen i kjøleskapet.
På morgenen rører jeg chiafrø i tomatsausen og heller den over i innerkjelen,
Setter Crock-Pot'n på 6 timer på LOW.

Min Crock-Pot har funksjonen KEEP WARM, som holder en temperatur mellom 62 og 74 grader.
Når retten har kokt i 6 timer, går den over til funksjonen 'hold varm'.
Det går helt greit at den står på KEEP WARM i 2-3 timer. 

Du kan tro det luktet godt i huset, når jeg kom hjem fra jobb !

Tilbered mesteparten dagen før servering


Hell over tomatsausen og sett på lokket 

Har du ikke slowcooker, så kan du steke retten i stekeovn :
100 °C - 6 timer
125 °C - 4 timer
150 °C - 3 timer
180 °C - 1,5 time
God middag 🍅🌿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar