Ukemeny - Gjenoppskrifter !

Denne uken går vi for en del gjenoppskrifter og billig middag.

Matprisene har steget og for å ikke sprenge matbudsjettet prøver jeg å planlegge middagsretter hvor jeg kan bruke samme ingrediensene i to forskjellige middager. 

Legger også inn middager, som ikke koster så mye, men allikevel smaker godt.

Det står ikke kongekrabbe eller chateaubriand på menyen denne uken !

Det blir dessverre dårlig med fisk og skalldyr denne uken, kun en middag med stekt torsk. 
Spis brødskiver med makrell i tomat til frokost og fisk eller skalldyr til lunch.
Salat med hermetisk tunfisk er veldig godt -og billig !

Kanskje noen av disse oppskriftene kan friste.
Ukens lunch meny:

👉 Quinoasalat med reker & kikerter

👉  Skagenrøre / Toast Skagen

Håper du finner noe, som frister 😋

Link til oppskriften finner du i navnet på retten !


Mandag
Ovnspannekake med bacon & blåbær

Ovnspannekake er perfekt for oss, som synes det er utrolig kjedelig å steke vanlige pannekaker.

Du kan servere den søt eller salt, med søte bær eller stekt, salt kjøtt.
- Eller så kan du blande det salte med det søte og tilsette det i formen før du steker den.
Kjempegodt og utrolig enkelt !


Server gjerne pannekaken med tomatsuppe.
Bruk posevarianten eller lag en god hjemmelaget tomatsuppe a'la Toro.

Hjemmelaget tomatsuppe

Mange, mest barn da, foretrekker tomatsuppe 'på pose' i stedet for god, hjemmelaget suppe med masse friske eller hermetiske tomater, som den du finner oppskrift på 👉 her !

Her får du oppskriften på hvordan man kan lage tomatsuppe, som minner om 'pose-varianten' uten frisk tomat, bare en 'dæsj' tomatpuré -og en 'dæsj' tilsvarer faktisk mange friske tomater
🍅

Visste du at tomater, som er varmet opp slik tomatene i tomatpuré og hermetiske tomater har blitt varmet opp, er sunnere enn ferske tomater
🍅

Tomater er fulle av antioksidanten lykopen, og når tomatene er varmet opp øker tilgjengeligheten av lykopen og antioksidantnivået i blodet.
De fleste typer tomatpuré lages ved at tomatens skall og kjerner tas bort, og resten av tomatkjøttet kokes ned slik at vannet damper bort så man ender opp med en konsentrert puré.
I ett glass tomatpuré har det blitt brukt ca. 12 tomater, det lille glasset er fullt av antioksidanter !


Tirsdag


Stekte pølser med en herlig rustikk potetstappe med purre og ost ♫
Lag en stor porsjon potetstappe for restene skal gratineres i morgen !

Jeg brukte gode smaksrike lammepølser med feta og oliven, men bruk de pølsene du liker best. 
Kanskje du finner noen på tilbud.

Enkelt og godt -servert med ketchup og grov sennep


Onsdag


Gårsdagens middag var 👉 pølse og stappe.
Jeg fikk igjen en god del potetstappe -den ble forvandlet til en herlig potetgrateng !

Torsk er sunt og godt -og smaker nydelig med litt usunt sprøstekt bacon.
Jeg steker alltid baconet i stekeovnen. Da blir det sprøtt og godt !

Rask og enkel hverdagsmiddag på ca. 30 minutter 🐟


Torsdag

Kålruletter i tomatsaus

Det tar jo litt tid å forberede kålrulettene, så det kan du gjerne gjøre dagen før -og oppbevare dem i kjøleskapet. Det samme kan du gjøre med sausen.

Sett på Crock-Pot kjelen før du drar ut på dagens gjøremål eller stek kålrulettene i stekeovn når du kommer hjem.

Jeg brukte asparges og ris, som tilbehør i denne oppskriften, men kålrulettene kan også serveres med poteter og dine favoritt grønnsaker. 
Pasta passer også godt til denne retten, men det skal vi bruke i morgendagens 'resteform'. 


Fredag

Resteform med kålrulletter og pasta

I dag blir det en enkel, men god ovnsrett med pasta og rester av kålruletter i tomatsaus 🍅
Utrolig smaksrik og god middag -og du trenger bare pasta og revet ost i tillegg til restene fra i går. 

Jeg kunne spist pasta hver dag, men det er jo ikke akkurat helsekost.
Selv om man bruker fullkornspasta eller fiberpasta inneholder den stort sett hvetemel.


Lørdag

GRILLET STEINGOD PIZZA

Smaksrik god pizza med tomater, pesto og ost 🍅
Toppet med god spekeskinke og frisk ruccola 🌿🍕

Du kan steke pizzaen i stekeovn på vanlig stekeplate i 225 grader i 18 minutter, hvis du ønsker det.

Spar litt skinke, pesto og ruccola til salaten, som skal serveres i morgen !

Hvorfor vente til søndagen med dessert ?
Lag en nydelig fruktsalat, som du kan kose deg med resten av helgen.



Herlig frisk himmelsk dessert 🍇🍓
Frukt og bær er jo bare så godt da. Bruk de fruktene du liker best og som er i sesong.
Konjakken kan du selvsagt droppe, hvis du ikke vil bruke alkohol eller hvis desserten skal serveres til barn.

Spar litt frukt og bær så du kan lage en god salat i morgen !


Søndag

 Salat med parmaskinke, sharon og pesto

Søndagsmiddagen er ofte stek eller middager, som trenger lag tilberedningstid.
Men, denne uken blir det en enkel, men utrolig god salat.

Denne salaten lages med rester etter gårsdagens pizza og 👉 fruktsalat.
Når restene ikke passer til lapskaus eller suppe, bruker vi restene i en enkel salat.

Sharon kan erstattes med nektarin, da det ikke er helt sesong for sharon frukt enda. 
Herlig smaksrik salat - søtt, salt og fruktig 🍓

Avslutt uken med gode Quesadillas, laget av kyllingkjøttdeig til kveldskos 🌿



Quesadillas er noe vi nordboere kan kalle for ett meksikansk ostesmørbrød.
Quesadillas er tortilla, som blir fylt med ost -og annet snadder.
Deretter blir de stekt gylne og sprø i en stekepanne.

Dette er en forholdsvis sunn utgave med rimelig kyllingkjøttdeig og fullkornstortilla.

Server Quesdadillas med god hjemmelaget Guacamole, som du finner oppskrift på 👉 her.

Du kan selvfølgelig bruke kjøpt guacamole, men gå da for den du finner i kjøledisken i frukt og grønt avdelingen, ikke hermetisert fra Taco-hylla !!

Sukker -og glutenfri eplekake / Oppskrift 👉 her

 
Lag en fin uke 🌈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF