Grillet lammekoteletter og pære ♪♫ Servert med potetskiver og mynteyoghurt 💚

OBS: Inneholder produktplassering i samarbeid med Acreto

Breville har skapt den perfekte bordgrillen til innendørs bruk, til balkongen og båten.
Grillen har avtagbare grillplater med innebygde varmeslanger, som gir et perfekt resultat. Platene har DuraCeramic belegg, som styrer varmen raskere og mer effektivt enn vanlige grillplater uten belegg. Den er PTFE* og PFOA*-fri og er både ripebestandig og enkel å rengjøre. Grillplaten har trinnløs høydejustering og kan brettes ut til 180 °, som gir en dobbel grillflate.


Den kan fint også brukes til sandwich og lignende, da kan man lukke grillen -så den griller maten på begge sider samtidig. Mulig det 'funker' godt på hamburgere også, men anbefales ikke på fisk, sjømat og grønnsaker. Les mer om bordgrillen her.


Pære og lam er en perfekt kombinasjon !
Saftige, smaksrike lammekoteletter med møre pærer og en smaskens mynteyoghurt 💚

"Vanlig grill" kan også selvfølgelig brukes til denne oppskriften.
Spis & Nyt ♪♫


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 8 stk lammekoteletter, jeg brukte urtemarinerte 
  • 2 stk pærer
  • Provencekrydder
  • Salt
  • Pepper
  • Poteter 
  • Rapsolje
Sånn gjør du:
  1. Lag først mynteyoghurt og sett ned i kjøleskapet.
  2. Skjær potetene i skiver, som beskrevet nedfor og sett dem i stekeovnen.
  3. Krydre lammekotelettene med salt, pepper og provencekrydder, hvis du ikke bruker marinerte.
  4. Del pærene i to på langs, ta ut kjernen med en teskje.
  5. Pensle kotelettene og pærene med litt olje før du legger dem på grillen.
  6. Grill kotelettene og pærene på sterk varme i ca. 10 minutter, snu dem underveis.
  7. Server lammekoteletter og pærene med potetskiver og en deilig mynteyoghurt.
Mynteyoghurt
  • 3 dl gresk yoghurt naturell
  • 2-3 ss myntegele
  • 1⁄2 ts salt
  • 1⁄2 ts pepper
Rør alt godt sammen og sett den i kjøleskapet, frem til servering.

Potetskiver
  1. Vask poteter godt og skjær dem i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin.
  2. Legg bakepapir på en stekeplate og pensle bakepapiret med olje.
  3. Legg på potetskivene og pensle oversidene med olje.
  4. Dryss over salt, pepper og provencekrydder. 
  5. Stek potetene på 225 °C i ca. 25 minutter.
Mynteyoghurt 💚

Skjærer poteter i tynne skiver ♪♫
Potetene er klare til steking ♪♫
Griller lammekoteletter og pærer  ♪♫
Snart ferdig..  ♪♫
Fettet renner ned i ett dryppebrett under grillen  ♪♫
Utrolig enkelt å rengjøre plater med duraceramic, se bare her  ♪♫
Noen dråper zalo og varmt vann !


Breville elektrisk bordgrill !

Grillen kan kjøpes her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF