Tenker tilbake på herlige august-dager, med lam på beite og naturen fylt opp med sopp, frukt og bær.
Nå skal vi nyte våren og sommeren i lang tid fremover -og det skal bli så herlig ♥
Mens vi venter kan vi kose oss med noen smakfulle retter av lam fra Gudbrandsdalen.
Denne retten passer perfekt på hyttetur, i campingvognen eller hjemme, du trenger kun en stekepanne.
Kan spises til lunch, middag eller som god kveldskos !
Her har jeg brukt høyfjells lam fra Gudbrandsdalen, supergodt og mørt lammekjøtt !
Høye smørbrød med nydelig lammekjøtt, sopp, eple og blåbær ♥
Du trenger til 4 stk:
- 500 g ytrefilet av lam
- Salt
- Pepper
- Rosmarin
- Stekesmør
- Blandet grønn salat
- 1 eple
- 1 rødløk
- 200 g sopp, jeg brukte aromasopp
- 100 g blåbær
- Godt brød
Sånn gjør du:
- Krydre lammefilten godt med salt og pepper.
- Stek dem i en varm stekepanne med masse smør og litt rosmarin, ca. 3 minutter på hver side.
- Det er veldig store forskjeller på tykkelsen på lammefilet. Er den tynn er det nok å steke den i stekepannen, men er den tykk kan du ettersteke den i stekeovnen på 125 °C i 10-20 minutter, eller til termometeret viser 60 °C. La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det i skiver.
- Skjær sopp, løk og eple i skiver.
- Stek soppen litt før du tilsetter rødløk og epler. La det surre litt, sammen med rosmarin.
- Tilsett blåbær og smak til med salt og pepper.
- Legg salat på godt brød og legg på ett solid lag av soppblandingen.
- Skjær lammefilet i skiver og legg lammekjøttet på toppen.
- Spis & Nyt ♥
Ingredienser ♥ |
Steker ytrefilet av lam ♥ |
Sopp, epler, rødløk og blåbær ♥ |
Spis & Nyt ♥ |
Sauesanking på Heggsetra, Sør Fron 2017 ♥ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar