Den har han laget på det norske radiokanalen P4, hver påske i 'gud vet' hvor mange år nå.
Stort sett, hver fredag morgen er han å høre på P4 hvor han disker opp med de lekreste retter.
Christer Berens er vel norges mest populære svenske, i hvert fall for oss som er glad i mat og vin ♫
Ingen påske uten eggelikør 💛
Hvis du ønsker en lavkarbo eggelikør uten sukker, er oppskriften 👉 her 🐣
- 4 eggeplommer
- 2 1/2 dl sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 1 1/2 dl kokt kald melk
- 2 dl konjakk
- Kok først opp melken, da den skal være avkjølt.
- Visp sukker og eggeplommer til eggedosis.
- Tilsett resten av ingrediensene.
- Hell over på flaske og legg i fryseren, det kan være lurt å ikke fylle flasken helt full, i tilfelle eggelikøren fryser slik at den har plass til å ekspandere.
- Eggelikøren er klar etter to timer, men kan ligge fryseren i lang tid.
- La den stå fremme i 10-15 minutter før servering.
Tips:
Bruk gjerne eggelikøren i en frisk og syrlig drink 👉 SNOWBALL ♫
Ingredienser ♫ |
Kok først opp melken og skill eggene ♫ |
Visp sukker og eggeplommer til eggedosis ♫ |
Hell blandingen over på en flaske ♫ |
Klar til servering ♫ Etter to timer i fryseren ♫ |
Likør o'clock ♫♫ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar