Pikekyss er små søte marengs laget av eggehvite og sukker !
De er sprø utenpå, litt seige inni og smaker smaskens søtt og sprøtt !!
Hockeykyss lages selvfølgelig av masse hockeypulver.
Hockeypulver er lakrispulver, som er pakket inn i en liten plastboks. Ser litt ut som en snusboks !
Nå bor jeg rett utenfor Hamar. Her i distriktet -og laaaangt utenfor bygrensen, kommunen, fylkeskommunen og i hele Norges land, mener mange at Storhamar Hockey er Norges beste ishockeylag. Mulig Lillehammer ikke er helt enige i det. Hedmark og Oppland blir fra 2020 slått sammen til en fylkeskommune - Innlandet !! Men, sant skal sies, Innlandet får to gode hockey lag altså !!
NORGESMESTERE i 1995, 1996, 1997, 2000, 2004, 2008, 2018, 2024
- og seriemestere i 9 sesonger i tidsperioden 1993-2024
STORHAMAR HOCKEYKYSS 💙💛
- 4 eggehviter
- 2 dl sukker
- 3 pakker Hockeypulver a 12 gram
- 20 g blå konditorfarge
- 20 g gul konditorfarge
- Forvarm stekeovnen til 100°C varmluft.
- Del eggehvite og eggeplommer.
- Pisk eggehviter stive i en helt ren bolle.
- Tilsett sukker og hockeypulver vekselvis, litt og litt om gangen.
- Del blandingen i to og rør forsiktig inn gul og blå konditorfarge i hver sin marengs. Bruk en slikkepott og bland fargen forsiktig inn i marengsen. Du trenger ganske mye, jeg brukte to tuber a 10 g av hver farge.
- Dekk to stekeplater med bakepapir.
- Hell blandingene i to sprøyteposer - en gul og en blå, og lag fine pikekyss. Har du ikke sprøytepose kan du bruke en skje, blir ikke like fin fasong, men smaker like godt !
- Sett stekeplatene i ovnen og senk temperaturen til 80 °C varmluft.
- Stek marengsen i 2 timer. La de tørke ferdig i stekeovn med ovnsdøren oppe.
- Oppbevar pikekyssene tørt, ikke sett dem i kjøleskapet.
Av eggeplommene kan du lage 👉 Morsans eggelikør 💙
Crister Berens er fra Sverige - så det er en gul/blå tråd her altså !!
Crister Berens er fra Sverige - så det er en gul/blå tråd her altså !!
Stivpisket eggehvite 💙 |
Blå og gul marengs 💙 |
Legg margens i en sprøytepose 💙 |
Klare til steking 💙 |
Stekes i 2 timer 💙 |
Oppbevares tørt i romtemperatur 💙 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar