}); Edels Mat & Vin: RESTELAPSKAUS med biff ! Google+

søndag 25. august 2019

RESTELAPSKAUS med biff !


Ryddet litt i fryseren i går 🌿
Der fant jeg igjen en god del biff.
Jeg er veldig flink til å fryse ned rester, men dessverre så er jeg ikke like flink til å sjekke fryseren før jeg drar i butikken.

Sammen med grønnsaker blir det en smakfull og god lapskaus !

Bruk de grønnsakene du har i kjøleskapet, så du får en skikkelig opprydding der også !

Jeg har Crock-Pot Express Multi-cooker,
TRYKKOKEREN MED SLOWCOOKING-FUNKSJON.

Denne retten kan kokes på SLOWCOOK i 8 timer, TRYKKOKES i 30+15 minutter eller i en vanlig kjele i ca. 2 timer.
Fritt valg ♫♫


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g kjøtt av storfe
  • 3 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk, finhakket eller presset
  • 2 stenger stangselleri
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ss worcestershire saus
  • 3-4 gulrøtter
  • 6-8 poteter
  • 1 ts oregano
  • 2,5 dl kjøttkraft, jeg brukte vann og 1 beger kjøttfond
  • Friske urter 
Sånn gjør du:
  1. Skjær kjøttet og grønnsakene i passende biter.
  2. Stek kjøttet, litt og litt om gangen, før du legger det i Crock-Pot kjelen. Har du Crock-Pot Ekspress eller Crock-Pot med innerkjele av DuraCeramic kan du brune kjøttet direkte i kjelen, men gjør det i flere omganger så kjøttet blir stekt og ikke kokt.
  3. Legg alt kjøttet i innerkjelen. Dryss over hvetemel og bland det godt inn.
  4. Tilsett stangselleri, gulrøtter, løk, poteter, salt, pepper, hvitløk, persille, oregano, worcestershire saus og tomatpuré i Crock-pot kjelen.
  5. Bland alt godt sammen.
  6. Hell over kjøttkraft. 
  7. Kok på SLOWCOOK innstilling LOW i 7-8 timer -eller bruk TRYKKOKER funksjon, MEAT i 30 minutter + 15 minutter på KEEP WARM, så litt av dampen kommer naturlig ut. Slipp ut resten av dampen før du tar av lokket.
  8. Dryss over litt friske urter ved servering.
Retten kan selvfølgelig tilberedes i vanlig kjele !
Gjør de samme forberedelsene, men bruk ca. 4 dl kraft.
La gryta småkoke i ca. 2 timer, men pass på væskemengden og tilsett mer kraft hvis nødvendig.

Når du koker i Crock-Pot så trenger du mindre væske enn når du koker maten i en kjele
Den er konstruert slik at dampen som kommer opp fra maten dannes på undersiden av lokket før det drypper ned i maten igjen. Det er veldig lite væske som fordamper. I en ovn eller i en kjele på komfyren vil mye vann fordampe, og du kan også regulere hvor mye væsken koker inn. I en Crock-pot er lokket på under hele kokeprossen og væske fra kjøtt og grønnsaker vil bli i gryten. Så du trenger ikke være redd for at den skal tørrkoke.


Ingredienser !
Klar til steking !
Brun kjøttet !
Klar til koking !
Jeg brukte trykkoker-funksjonen !

Klar til servering !
God middag 🌿

Jeg fant, jeg fant...... 

Tid for innekos med lange middager !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar