}); Edels Mat & Vin: Linguine med blåskjell & tomat !! Google+

l√łrdag 17. august 2019

Linguine med blåskjell & tomat !!


Skalldyr passer veldig godt til pasta ūüćĚ
Her har jeg brukt Linguine. Linguine pasta stammer fra Campania-regionen i Italia.
Den er lang og tynn, ikke ulik spaghetti, men er litt klemt sammen slik at tverrsnittet er ovalt.

Bruk gjerne noen ekstra kroner på en god pasta, hvis du ikke lager den selv da.
I Hamar har vi en import√łr av Italienske godbiter, den pastaen de selger er helt fantastisk.
Gode r√•varer og langsom t√łrking ved lav temperatur i opptil 70 timer.
- Konsistens og smak som fersk pasta. Absorberer sausen godt. Kort koketid.

Les mer om pasta fra Livio Norge her.


I glasset ūüć∑
Dom. Pépière Muscadet Sèvre et Maine Sur Lie 2017
Ung og slank, preg av sitrus, eple og litt krydder, svakt mineralbitter ettersmak.


Du trenger til 3 porsjoner:
  • 1 kg bl√•skjell
  • 200 g linguine eller spaghetti
  • 1 sjalottl√łk, finhakket
  • 2 fedd hvitl√łk, finhakket
  • 1 chili
  • Persille
  • Rapsolje
  • 2 dl hvitvin 
  • 100 g sm√• tomater
  • Salt 
  • Pepper
  • Basilikum

S√•nn gj√łr du:
  1. Vask og rens blåskjell, kast skadet blåskjell og de som ikke lukker seg.
  2. Hakk l√łk, hvitl√łk, persille og chili -og la det surre noen minutter med litt olje i en stor kjele.
  3. Tilsett hvitvin og la det koke opp f√łr du forsiktig legger i bl√•skjellene.
  4. Sett p√• lokk og damp bl√•skjellene i 5-8 minutter til de √•pner seg. Rist litt p√• kjelen underveis. Ikke t√łm ut kraften.
  5. Ta ut innmaten i blåskjellene. Spar igjen noen hele til pynt.
  6. Kok pasta etter anvisning på pakken. Den jeg brukte skulle bare koke i 3 minutter. Sil vannet godt av pastaen.
  7. Del tomatene i to og legg dem i blåskjellkraften. Kok opp og smak til kraften med salt og pepper.
  8. Legg nykokt pasta i kjelen med kraften og kok opp s√• alt blir varmt f√łr du tilsetter bl√•skjell og hakket basilikum. Bland det forsiktig sammen.
  9. Server retten i en serveringsbolle -eller legg den rett på tallerkener.
  10. Spis & Nyt ♫♫
Ingredienser ♫♫
Surr sjalottl√łk, chili og hvitl√łk i litt olje ♫♫
Dampes under lokk ♫♫
Ferdig dampet ♫♫
Renset bl√•skjell ♫♫
Kok pasta ♫♫
Tilsett tomater i kraften ♫♫
- pasta, bl√•skjell og basilikum ♫♫
Klar til servering ♫♫
Spis & Nyt ♫♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar