24 august 2019

Ukemeny for den siste uken i sommermånedene !


Vi er inne i den siste uken i august -og høsten banker på døren.
Nå har vel de fleste kommet i gjenge igjen etter ferien -og de, som har barn er ferdig med innkjøring i barnehagen og den første uken på skolen.
Det gjelder for så vidt besteforeldre også.

Jeg har, som regel barnebarnet på overnatting en dag i uken. Når foreldrene jobber skift er det ikke hver dag kabalen går opp uten besteforeldre, som en joker i kortstokken.

Det er hverdager det er flest av, så nyt dem -og ikke bare se frem mot helgen !


Forrige uke fikk jeg tilbakemeldinger på at mange satte stor pris på ukemenyen -og ønsket seg flere.

Her kommer ukens middagstips :
Kjøttfrimandag, 3iUka, Tex-Mex fredag, lørdagskos, sunn og god søndagsmiddag, samt en smaskens dessert !

Vil også minne dere på at det ikke er lovpålagt at middagen må serveres mellom kl. 15.00 -17.00 !
Spis middagen når alle har kommet hjem fra fritidsaktiviteter, leksene er gjort -og roen har senket seg.

Lag en fin uke 💕
Oppskriften finner dere link til i navnet på retten.

Mandag
Minestronesuppe med risoni 🍅

Minestronesuppe er en suppe som er basert på kraft av buljong.
Ellers lages suppen tradisjonelt av de ingredienser man har på kjøkkenet, ulike typer grønnsaker og  samt pasta. I tillegg kommer krydder og parmesan. 

Den blir ofte tilsatt svinekjøtt, men her får du oppskriften på en vegetarutgave med risoni. Risoni er pasta, som er formet som store riskorn. Risoni kan erstattes med makaroni.

Her får du mye god, sunn og varmende suppe for noen få kroner 🍅


Tirsdag 

Fiskegrateng har vært -og er en gjenganger på middagsbordet i vårt langstrakte land.
Den ble ofte laget for å bruke opp rester av fisk, kokt eller rå.
Denne gratengen blir ekstra luftig ved å tilsette stivpisket eggehvite.

Server fiskegratengen med nypoteter, gulrøtter og smeltet smør med koriander og sitron.
God middag 💚


Onsdag 

Skikkelig digg - sweet and sour !!
10 minutter med forberedelser og en time i stekeovn eller 5 timer i Crock-Pot.

Jeg serverer retten med kokt ris og salat.
Utrolig enkelt og veldig godt !


Torsdag

Rask, sunn og god middag med dampet laks, grønnsaker og salat uten smør og andre meieriprodukter🌿 

Jeg dampet fisken i Crock-Pot® Express Multi-Cooker, men den kan selvfølgelig stekes i stekeovn på 200 grader i 12-15 minutter.


Fredag

Chili con carne betyr chili med kjøtt !
En av verdens mest kjente gryteretter. Mange tror det er meksikansk mat, men det er det ikke.
Den kommer fra Amerika, mest sannsynlig fra Texas.
 
Her har jeg laget en liten vri på 'gryta' -og brukt den som pizzafyll.


Lørdag

Osmansk Gulasj er en gryte, som først skal koke lenge og vel før den blir gratinert med ost i stekeovnen. Gryta blir laget med lam eller oksekjøtt. Jeg brukte mørbrad av storfe, men du kan gjerne bruke høyrygg eller andre strykningsdeler.

Retten inneholder også sopp, tomater, aubergine og tyrkisk paprika -BIBER.
Tyrkisk paprika ser ut som en forvokst grønn chili. Biber kan byttes ut med grønn paprika, hvis du ikke får tak i det.

Herlig mørt kjøtt med god saus og grønnsaker med gratinert ost på toppen.
Jeg serverte retten med bakt potet og salat 🌿
Det er skikkelig godt !
Mindre kjøtt, mer fisk, masse grønt og sunne meieriprodukter 🍴
Her er fasiten :

Rask, sunn og god fiskegryte, som du lager på under 30 minutter !
Jeg serverte retten med kokte poteter og grønn salat.


Ukens dessert

Sufflé kommer fra fransk og betyr å ”blåse opp” !

Husk det er gjestene som skal vente på suffléen og ikke omvendt, den må serveres med en gang den tas ut av stekeovnen -og det viktigste : 
IKKE ÅPNE OVNSDØRA under steketiden !!

En helt herlig fantastisk sjokoladedessert


Ha en matglad uke .¸.••♪♫⁀°♡ღ
Bekkelaget i Ottestad ! Utsikt mot Vikingskipet og Mjøsa !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF