04 august 2019

Grillet lammelår med nypoteter, nykål, ovnsbakte reddiker og soyasmør ☀️


Lam = en smak av norsk natur !
Norsk lammekjøtt er av ypperste kvalitet, ikke rart da de fleste beiter i utmark, smaken varierer, sies det, om det er lam som har beitet på fjellet, ved kysten eller spist lyng på innlandet.

Her har jeg kjøpt ferdig gyro-marinert lammelår i skiver.
Du kan også marinerer dem selv med masse krydder, urter og rødvin. Men, nå i disse grilltider er det lettere å få tak i marinert enn naturell.

Har du prøvd og ovnsbake reddiker ?
De blir mildere på smak, men like sprø og gode 

Smakfull middag med sesongens råvarer ♫♫
Jeg serverte retten med dampet nypoteter, som ble tilberedt i trykkoker, oppskrift her.


Lammeskiver
  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet en halvtime før det skal legges på grillen, så det får temperert seg. 
  2. Grill grillskivene på direkte varme i ca, 3 minutter på hver side, til de er godt brunet.
  3. Legg grillskivene over på indirekte varme og la dem ettersteke i ca. 10 minutter.
Nykål
  1. Ha litt vann og salt i en kjele og kok opp.
  2. Legg i kål, skjært i strimler, med en smørklatt på toppen.
  3. Damp under lokk, 2-3 minutter.
Ovnsbakte reddiker
  1. Del reddiker i to og legg dem i en ildfast form.
  2. Hell over litt olje og krydre med salt og pepper.
  3. Stekes ved 180 grader i ca, 20 minutter,
Soyasmør
  • 2 Sjalottløk
  • 150 g meierismør
  • 1 dl soyasaus
  • Tabasco
  • Sitronsaft
Sånn gjør du:
  1. Skrell og finhakk sjalottløk.
  2. Ha smøret i en kjele og kok til smøret begynner å skumme og bli nøttebrunt, men ikke brent!
  3. Ha i sjalottløk, la det surre noen minutter.
  4. Tilsett soyasaus og smak til med noen dråper Tabasco (10) og sitron (2 ts)
Nypoteter, skal dampes i trykkoker

Reddiker, skal ovnsbakes
Reddiker
Lager soyasmør
Griller lammelår
Etterstekes på indirekte varme
God middag
`:´¯)░
.. (¯ `•.\|/.•´¯)
░(`◠‿◠).•´¯) Lev - Spis - Nyt !!
.. (_.•´/|\`•._).. .•.¸¸.٭✻.☆ ´¯` •.•.¸¸

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF