Hjemmelaget fryste ferdigretter, klar for tilberedning i Crock-Pot !!


Crock-Pot er det offisielle merkenavnet på slow cooker, som allerede kom på markedet i USA på 1970 tallet. I ettertid har det kommet mange forskjellige utgaver og etterligninger på 'elektriske kjeler, som koker mat på svak varme over lengre tid' !

Jeg har to utgaver, den tradisjonelle 'slow cooker', som du kan lese om her.
-og den nye utgaven med funksjonen trykkoker, som du kan lese om her.


Nå kommer redningen for tidsklemma !!

Hjemmelaget fryste ferdigretter, klar for tilberedning i Crock-Pot.
Velg mellom langtidskoking eller trykkoking.

Her har jeg 4 oppskrifter med :

✅ Storfekjøtt
✅ Koteletter
✅ Pølser
✅ Kylling

Mange andre oppskrifter kan også tilpasses til fryste ferdigretter.
Anbefaler å bruke ingredienser, som man ikke trenger å varmebehandle på forhånd !
Jeg synes det blir aller best når man bruner kjøttet litt først, men det smaker helt greit uten også !

Tar litt tid å handle inn og å forberede rettene, men så utrolig lettvint når middagene ligger klar i fryseren. Her kan du spare noen kroner, hvis du storhandler på tilbud.

La middagen tine i kjøleskapet -og legg den over i Crock-Pot kjelen på morgenen !

Spis & Nyt når du kommer hjem !


Glemte du å sette på slowcook før du dro hjemmefra, så kan du bruke trykkoker-funksjonen,
hvis du har Crock-Pot Express.

Det er også praktisk når du tilbereder kylling, som ikke trenger så lang koketid.


Biffgryte !
Crock-Pot Biffgryte 
Du trenger til 4-6 porsjoner:
  • 800 - 1200 g høyrygg 
  • 1/2 dl mel
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 stk liten løk
  • 1 stk hvitløk, uten fedd
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk rød paprika
  • 400 g hermetiske tomater
  • 1 stk knust kjøttbuljongterning
  • 2 ss Worcestershire saus
  • 1 ss grillkrydder
  • 1 ss chilisaus
Sånn gjør du:
  1. Skjær kjøttet i litt store biter og legg det over i en stor Zip-pose.
  2. Tilsett salt, pepper og mel -og rist/bland det godt sammen.
  3. Bland sammen resten av ingrediensene i en bolle før du heller det over i posen med biff.
  4. Lukk posen og legg den i fryseren !!
  5. Ta den ut av fryseren og tin retten i kjøleskapet natten over.
  6. Legg blandingen over i Crock-Pot kjelen og kok på LOW i 7-8 timer.
  7. Serveres med ris, pasta eller poteter !
TRYKKOKER : 
MEAT i 30 minutter + 15 minutter på KEEP WARM, så litt av dampen kommer naturlig ut. Slipp ut resten av dampen før du tar av lokket.

Biffgryte 
Biffgryte
Biffgryte
Biffgryte

Teriyaki koteletter med brokkoli
Crock-Pot Teriyaki koteletter
Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4-6 stk koteletter, jeg brukte nakkekoteletter
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 2 ss brunt sukker
  • 1/2 dl soyasaus
  • 1 dl kyllingbuljong
  • Salt
  • Pepper
  • (+1 dl vann, hvis du skal bruke trykkoker)
Sånn gjør du:
  1. Krydre svinekotelettene med salt og pepper.
  2. Legg dem i en frysepose.
  3. Bland hakket/presset hvitløk, brunt sukker, soyasaus og kyllingbuljong (jeg brukte vann og 1/2 knust kyllingbuljongterning) i en bolle.
  4. Hell blandingen over i posen med kotelettene.
  5. Legg retten i fryseren.
  6. Tines i kjøleskapet natten over.
  7. Hell innholdet over i Crock-Pot kjelen.
  8. Stek på LOW i ca. 7 timer.
  9. Serves med ris, pasta eller poteter -og gjerne en salat !
TRYKKOKER : 
Legg koteletter og sausen i trykkokeren, tilsett 1 dl vann, da den trenger 2,5 dl væske for å få opp trykket.
MEAT i 20 minutter + 15 minutter på KEEP WARM, så litt av dampen kommer naturlig ut. Slipp ut resten av dampen før du tar av lokket.

Koteletter
Koteletter
Teriyaki koteletter med brokkoli

*
BBQ Kylling
Du trenger til 6 porsjoner
  • 900 g kyllingfilet, rå
  • Salt
  • Pepper
  • 250 g Heinz Barbequesaus
  • 230 g Heinz Garlicsauce
  • 5 ss aprikossyltetøy
  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 ss brunt sukker
  • 2,5 dl kokosmelk
Sånn gjør du:
  1. Del kyllingfilet i to eller tre biter.
  2. Krydre kyllingen med salt og pepper.
  3. Legg kyllingen i en frysepose.
  4. Bland sammen BBQ-saus, hvitløksaus, syltetøy, soyasaus og brunt sukker i en bolle -og hell det over i posen med kylling.
  5. Legg posen i fryseren.
  6. Tin kyllingen i kjøleskapet natten over.
  7. Legg det over i Crock-Pot kjelen og kok på LOW i 5 timer.
  8. Tilsett kokosmelk.
  9. Sett Crock-poten på HIGH og la det koke videre i ca. 30 minutter.
  10. Serveres med ris og salat !
TRYKKOKER: 
  1. Legg innholdet i posen i trykkokeren. Hell over kokosmelken.
  2. Innstilling POULTRY og still den inn på 15 minutter.
  3. Først varmes den opp, det tar ca. 10 minutter. 
  4. Når den er varm starter nedtellingen. Når kyllingen er kokt slipper du forsiktig ut gjenværende damp ut av trykkventilen. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp.
Kyllinggryte 
Kyllinggryte 
Kyllinggryte

Pølsegryte
Crock-Pot Pølsegryte med paprika 

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 600 g kjøttpølse, i store biter
  • 1 grønn paprika, i terninger
  • 1 rød paprika, i terninger
  • 1 liten løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, presset
  • 400 g hermetiske tomater
  • 2 ts oregano
Sånn gjør du:
  1. Ta av skinnet på pølsene, hvis du ikke bruker skinnfrie pølser.
  2. Legg alle ingrediensene i en frysepose.
  3. Lukk den godt og legg den i fryseren, til dagen før servering.
  4. Tines i kjøleskapet natten over.
  5. Hell det over i Crock-Pot kjelen og kok på LOW i 4 timer.
  6. Serveres med potetmos, ris eller pasta !
TRYKKOKER:
Innstilling BEANS/CHILI -og still den inn på 12 minutter. Først varmes den opp, det tar ca. 8 minutter. Når den er varm starter nedtellingen.

Gryta var veldig god på smak, men pølsene sprakk i trykkokeren 😱😱
Prøve skinnfrie pølser eller og ta av skinnet neste gang 😀


Pølsegryte !

ZIP (Kjøpte på Europris)
Ingredienser !

2 kommentarer:

  1. Har du flere oppskrifter som egner seg for frysing og crockpot

    SvarSlett
    Svar
    1. De fleste oppskriftene kan fryses ned. Bortsett fra en del fisk, da står det ofte på etiketten at den ikk skal fryses etter opptining. Bruker du viltkjøtt, storfe og svin er det ikke noe problem !!

      Slett

Print Friendly and PDF