Tofu er laget av koagulert soyamelk og presset i en form så den til slutt minner om en fetaost i utseende. Den smaker stort sett ingenting, men den tar godt til seg smaker av krydder og marinader.
Sunt er det også 🌿
Tofu inneholder masse proteiner, kalsium, jern og B-vitaminer.
Tofu har også lavt fettinhold, inneholder de sunne flerumettede fettsyrene og den er helt fri for kolesterol.
Jeg serverte asiastisk tofu med superris 🌾
Superris er fullkornsris mikset med spennende ingredienser som quinoa, bokhvete og en mild krydderblanding.
Skikkelig digg, smaksrikt & godt -og ganske så sunt !
Spis & Nyt med god samvittighet ♫♫
Du trenger:
- 250 gram tofu
- 3 ss soyasaus
- 3 ss hoisinsaus
- 1 ss brunt sukker
- 1 rød chili
- 1 ss revet ingefær
- Raps eller solsikkeolje, som tåler høy varme
- Koriander
- Ris, gjerne superris
Sånn gjør du:
- Hell av vannet og tørk tofuen.
- Skjær den i biter og legg den i en bolle. Kan gjerne lage litt mindre biter, enn det jeg gjorde, da tar den opp smaken enda bedre.
- Rør sammen ingefær, chili, soyasaus, hoisinsaus og brunt sukker.
- Hell sausen over tofuen.
- Bland alt godt sammen.
- La de godgjøre seg i marinaden i 30 minutter.
- Brun tofu i en stekepanne med olje, til de blir godt stekt. Tilsett restene av marinaden mot slutten av steketiden. Forsiktig, det spruter !!
- Dryss over frisk koriander og server den med kokt ris.
Vil du teste ut flere oppskrifter med tofu, kan du sjekke ut disse oppskriftene:
Ingredienser 🌾 |
Marinering 🌾 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar