Teriyaki koteletter med brokkoli og champinjong !


Marinerte koteletter hentet opp fra fryseren !
Les om Hjemmelaget fryste ferdigretter, klar for tilberedning i Crock-Pot her.
Du kan selvfølgelig lage retten rett i innerkjelen, hvis du skal lage den med en gang.

I dag brukte jeg Crock-Pot® Express Multi-Cooker, på slowcook funksjonen. 
Jeg tilsatte brokkoli og hermetiserte champinjong på slutten av koketiden.

Retten kan også tilpasses til lavkarbo ved bruk av sukrin gold istedet for brunt sukker og erstatte jasminris med blomkålris.

Enkel og god middag 🌾


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4-6 stk koteletter, jeg brukte nakkekoteletter
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 2 ss brunt sukker / eller 1 ss sukrin gold
  • 1/2 dl soyasaus
  • 1 dl kyllingbuljong
  • Salt
  • Pepper
  • (+1 dl vann, hvis du skal bruke trykkoker)
Tilbehør:
  • Brokkoli
  • Champinjong
  • Jasminris / eller blomkålris
  • Koriander
Sånn gjør du:
  1. Krydre kotelettene med salt og pepper.
  2. Legg dem i en zip-pose.
  3. Bland hakket/presset hvitløk, brunt sukker, soyasaus og kyllingbuljong (jeg brukte vann og 1/2 knust kyllingbuljongterning) i en bolle.
  4. Hell blandingen over i posen med kotelettene.
  5. Legg retten i fryseren.
  6. Tines i kjøleskapet natten over.
  7. Hell innholdet over i Crock-Pot kjelen.
  8. Kok på LOW i 6-7 timer.
  9. Tilsett fryst eller fersk brokkoli og champinjong i kjelen. Sett Crock-Pot kjelen på HIGH, sett på lokket og kok videre til brokkolien er varm, det tar bare noen få minutter.
TRYKKOKER :
  1. Legg koteletter og sausen i trykkokeren, tilsett 1 dl vann, da den trenger 2,5 dl væske for å få opp trykket.
  2. MEAT i 20 minutter + 5 minutter på KEEP WARM, så litt av dampen kommer naturlig ut. Slipp ut resten av dampen før du tar av lokket.
  3. Legg i brokkoli og champinjong, og rør forsiktig så grønnsakene blir blandet inn i kraften.
  4. Sett på lokk (jeg brukte glasslokk, som du kan lese om lengre ned på siden) og sett den på innstilling BROWN/SAUTE. Kok opp og la det koke noen få minutter, til brokkolien er varm.
I vanlig stekeovn:
Ovnstemperaturen er avhengig av hvor lenge retten skal stå i stekeovnen :
Jo, lengre tid -desto mørere kjøtt. Tilsett brokkoli og sopp på slutten av koktiden.
  • 100 °C - 6-7 timer
  • 125 °C - 4-5 timer
  • 150 °C - 3 timer
  • 175 °C - 1-2 timer
  • 200 °C - ca. 1 time

Trykkokes i 20 minutter !
Tilsett grønnsaker og champinjong !

Lavkabo utgave med Sukrin gold, før koking  !
🍅
Jeg har kjøpt glasslokk til Crock-Pot Express Multicooker 🙂👍
Brukes når man benytter kjelen som vanlig Crock-Pot, det vil si på funksjonen slowcook eller når man skal holde maten varm 🍃 

Helt greit og slippe å bruke det store tunge lokket -og man ser maten 😋
Lokket sitter på innerkjelen, så du kan bruke lokket hvis innerkjelen skal oppbevares i kjøleskapet, før eller etter maten er ferdig kokt.
Under trykkoking MÅ du bruke det store lokket !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF