Formen på tortillaene ble så som så, men smakte godt !
Taco lager du på helt vanlig måte, men styr unna maisen !
Jeg serverte tortilla med kjøttdeig med taco spice mix, revet mozzarella, tacosaus, isbergsalat, agurk, tomat, rømme og hjemmelaget guacamole 🌿
De kan selvfølgelig fylles med hva du måtte ønske !
Da må du selvfølgelig tilpasse oppskriftene til lavkarbo !
Du trenger til 8 stk:
Inneholder 777 kcal - 32,8 g karbo / 97 kcal - 4,1 g karbo per stk
- 100 g mandler
- 4 ss fiberhusk
- 2 ts bakepulver
- 1 ts salt/seltin
- 2 egg
- 1 ½ dl kokende vann
Sånn gjør du:
- Kvern mandlene til helt finknust i en blender.
- Ha det over i bakebollen til kjøkkenmakinen og tilsett fiberhusk, bakepulver, egg og salt.
- Tilsett vannet litt og litt mens maskinen går.
- La deigen elte i ca. 10 minutter, til den blir smidig.
- Del deigen i 8 emner. Du kan lage dem større, men de kan være litt vriene å håndtere for de skal helst være veldig tynne.
- Legg emnene mellom to bakepapir og kjevle dem ut så tynt som mulig.
- Stek tortillaene i en tørr, varm stekepanne, ca. 1 minutt på hver side.
- Legg ferdig stekte tortilla i en bunke i et kjøkkenhåndkle. Dekk dem til slik at de holder seg myke. Hvis du ikke skal bruke dem med en gang, så pakk dem inn i plast når de har blitt kalde. De kan fint fryses.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar