Lett majones !!


Hjemmelaget majones lager du raskt med en stavmikser !!
Jeg har laget vanlig majones tidligere, oppskrift her, men dagens utgave er
lett majones, hvor jeg har erstattet halvparten av oljen med maizena.

Fremdeles ikke sunt, men den inneholder halvparten av kaloriene i forhold vanlig majones.
1 ss inneholder ca. 55 kcal.

Den er god på smak når den er nylaget, men jeg synes den smaker litt mel dagen etter, så den bør helst spises samme dag.
Vanlig majones er mye bedre altså, kommer neppe til å lage den mange ganger !

Det er viktig at alle ingrediensen har samme temperatur. 
La egg, sennep, eddik, sitron og olje stå i romtemperatur ca. en time før du lager den.

Du trenger:
  • 3 ss lys maizena
  • 1/2 dl vann
  • 1 dl smaksnøytral olje
  • 1 stk egg, hele egget
  • 2 ts sennep
  • 1/4 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 1 ts sitronsaft

Sånn gjør du:
  1. Kok maizena sammen med litt vann til det blir en tykk masse. Det tar bare ett halvt minutt. La den avkjøles til romtemperatur.
  2. Ha maizena, salt, pepper, eddik, sennep og ett egg i en smal beholder. Bland det godt sammen med stavmikser, til en jevn røre.
  3. Hell sakte over oljen, den legger seg på toppen.
  4. Plasser stavmikseren i bunn, start og trekk den langsomt opp, gjenta til den får riktig konsistens.
  5. Smak til med litt sitronsaft.
+ SITRON 🍋
Maizena 
Under arbeid !
Oljen legger seg på toppen !
Klar til servering 🍋

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF