Kyllinglår med hjemmelaget BBQ-saus og søtpotet surret i bacon !


I denne oppskriften bruker jeg forskjellige krydder, med fellesnavnet pepper.
Men, ikke all pepper er pepper !

Svart, grønn og hvit pepper er pepper. 
Grønn er umoden svart pepper og hvit er fra de modne bærene på peppertreet.
Rosépepper er derimot en liten frukt eller ett bær fra det brasilianske peppertreet.
Cayennepepper - er ett sterkt krydderpulver og slettes ikke pepper.


Smakfull middag med krydret kylling og søtpotet surret i bacon.
Serveres med god BBQ-saus.
Kylling og søtpotet stekes samtidig med funksjonen varmluft i stekeovn.

Kok gjerne BBQ-saus dagen før servering, så har du smakfull, enkel og rask middag dagen derpå. 


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4-8 kyllinglår
  • 1 ts hel svart pepper
  • 1 ts hel hvit pepper
  • 1 ts hel grønn pepper
  • 2 ts hel rosepepper
  • Rosmarin, 10 friske blader
  • 2 ts sitronskall
  • Olje
  • Søtpoteter
  • Bacon
  • Hjemmelaget BBQ-saus *
  • Asparges
  • Salt
Kyllinglår
  1. Knus grønn, hvit og svart pepper, rosepepper, sitronskall og rosmarin i en morter.
  2. Gni kyllinglår inn med blandingen.
  3. Pensle med olje.
  4. Stek kyllinglår i stekeovn på 180°C varmluft i  ca. 30 minutter.
  5. Sett på grillelementet mot slutten av steketiden, så skinnet blir sprøtt.
Stikk en spiss kniv inn til benet på kyllinglåret. Er kraften, som siver ut er rosa, må kyllinglårene steke litt til. Når saften er klar i fargen, er kyllinglårene ferdige.

Søtpoteter
  1. Skrell søtpotet og del den i båter.
  2. Rull bacon rundt søtpotetbåtene.
  3. Søtpotetene stekes i ca. 30 minuttene i stekeovn på 180°C varmluft. 
Barbecuesaus
  • 1 gul løk
  • 2 ts revet hvitløk
  • 2 ts sennep
  • 3 ss rødvinseddik
  • 3 ss worcestershiresaus
  • 400 g hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpure
  • 2 ts paprikapulver
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 1 laurbærblad
  • 4 ss flytende honning eller fiber sirup
  • Salt
Sånn gjør du:
  1. Hakk løk og riv eller press hvitløk og ha det i en kjele sammen med sennep, eddik, worcestershiresaus, tomatpure, hermetiske tomater, paprikapulver, cayennepepper og laurbærblad.
  2. La det småkoke i 45 minutter under stadig omrøring.
  3. Ta ut laurbærbladet og kjør sausen glatt med en stavmikser.
  4. Smak til med honning og salt.
  5. Oppbevar sausen kaldt, hvis du ikke skal bruke den samme dag. Den kan varmes opp rett før servering -eller serveres kald, hvis du ønsker det.
Asparges
Knekk av den nederste delen og kok asparges raskt i saltet vann. Ca. 4 minutter.


BBQ-Saus


Kylling og søtpotet


Kylling og søtpotet 


Ingredienser til BBQ-saus 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF